Kusinen er gift med broren til Dungs drapssiktede ektemann, men nå tør hun ikke være en del av familien lenger.

— Jeg elsker min mann. Han er ikke stygg med meg, men jeg er redd for de fire som bor i Krabbedalen. Jeg kan ikke være en del av den familien lenger. Derfor har jeg tatt ut separasjon, sier 24-åringen, som bor på hemmelig adresse med parets to små barn.

Dungs mor: — Finn min datter

Tror de vet hvor Dung er

Hun synes familien har oppført seg så merkelig etter Dungs forsvinning, at hun er sikker på at de vet hva som er skjedd med kusinen.

— 16. juli ringte min mann til svigerfar for å spørre om han kunne hente meg hos legen neste dag. Han sa ingenting om at Dung var forsvunnet to dager tidligere. Hvorfor spurte han ikke om vi hadde sett henne? sier kvinnen.

20. juli ringte de svigermoren for å be om å få låne en dåpskjole. Heller ikke da ble Dungs forsvinning nevnt. Dette var samme dag som Dung ble meldt savnet til politiet.

Først på kvelden 21. juli tok svigermoren kontakt med paret som bor i Sandviken og fortalte at Dung var borte.

— Svigermor sa vi måtte følge med på nyhetene, at det ville komme noe om Dung. Alt virker helt merkelig. Da Dung rømte til tanten og onkelen for et par år siden, ringte svigermor opprørt til meg med en gang for å finne ut av hvor hun var, sier kusinen.

Derfor synes hun det er rart at ingen i familien har spurt henne om hun vet hvor Dung har tatt veien denne gangen.

- Sa telefonen ble avlyttet

— 25. juli ringte svigermor til oss, og sa at vi ikke måtte snakke med noen om forsvinningen, ikke politiet og ikke journalister. Og så sa hun at telefonene var avlyttet. Bare to timer seinere sto det en journalist på døren, sier kusinen.

27. juni skjedde det noe som gjør at kusinen tror at også hennes ektemann vet mer om Dungs forsvinning enn han forteller.

— Svigerfar og Dungs ektemann kom i bil. Min mann måtte komme ned i bilen for å snakke med dem. Etterpå ville han ikke fortelle hva de hadde pratet om. Han sa bare at jeg måtte snakke med svigermor hvis jeg lurte på noe, sier kvinnen.

Men én ting fikk hun imidlertid svar på:

— Min mann hadde spurt om det stemte som det sto i avisen, at hun hadde tatt med seg 50.000 kroner. Da hadde ektemannen sagt nei, og at vi måtte ikke stole på verken journalister eller politi, sier kusinen.

Hun begynte raskt å frykte at familien hadde gjort noe kriminelt med Dung, og følte seg utrygg.

— Svigermor har nøkkel til leiligheten vår, så jeg fikk problemer med å sove om nettene. Hver gang jeg hørte en lyd, trodde jeg det var noen som låste seg inn. Jeg var så nervøs at jeg fikk problemer med å amme, sier 24-åringen.

- Vanskelig å holde kontakt

Da hun ble hentet inn til avhør 21. august, ble også politiet bekymret for den unge tobarnsmoren.

Under avhøret ringte ektemannen og kjeftet på henne ut fordi hun snakket med politiet. Da etterforskeren overtok telefonen, truet han sin kone gjennom politiet.

— Han var veldig sint, og jeg følte meg utrygg. Dessuten hadde jeg behov for å tenke. Derfor har jeg bodd på hemmelig adresse siden det avhøret, sier kvinnen.

Sist gang hun så sin kusine var 17. mai i år.

— Det var veldig vanskelig for meg å holde kontakt med Dung. Jeg ville hjelpe henne når hun kom til Norge, men ektemannen ville ikke at hun skulle snakke vietnamesisk med meg. Vi hadde problemer med å kommunisere på norsk, sier kvinnen som har vært gift med sin norske mann siden 21. desember 2002. Hun sukker når vi spør henne om fremtiden, ser tomt ut i luften noen sekunder.

— Først må jeg ha svar på hva som er skjedd med min kusine. Og etter hvert må jeg finne meg et sted å bo. Når fødselspermisjonen er over, vil jeg begynne i arbeid igjen, hvis jeg får barnehageplass til barna, sier kvinnen, som håper moren kan komme fra Vietnam en periode for å hjelpe henne.

Hun ga mannen sin noen ukers sjanse til å vise om han sto på hennes side etter Dungs forsvinning.

— Jeg har sagt til ham at han må velge mellom meg og barna på den ene siden, og foreldrene og brødrene på den andre. Det er ganske opplagt at han har valgt dem, sier 24-åringen

REDD: Kusinen til den savnede Dung Tran Larsen våger ikke lenger være gift med broren til Dungs ektemann. Nå har hun tatt ut separasjon fordi hun tror han vet hva som har skjedd med kusinen og holder det hemmelig.
Odd Mehus
POLITIET