— Å, nei. Ikke nå igjen, tenkte jeg da jeg hørte om ulykken i går. Det skjer altfor mange alvorlige ulykker her. Nå haster det med å få gjort fysiske tiltak for å forebygge nye ulykker på denne strekningen, sier ordfører i Meland kommune, Nils Marton Aadland.

Aadland viser til E39 mellom Nordhordlandsbrua og Hagelsundbrua i Meland kommune, hvor en kvinne livet i en trafikkulykke i 2007.

Rett i fjellveggen

På Frekhaug møter bt.no folk som kjenner godt til den belastede veistrekningen. For 20 år siden gikk det galt for Rolf Inge Bergersen da han var på vei til byen.

— Det var en morgen jeg skulle på jobb og det var glatt i svingen. Bilen akselererte, mistet kontrollen over bilen og gikk i fjellveggen i første svingen etter krysset, forteller Bergersen.

Bergersen klarte å komme seg ut av bilen helt uskadet. Bilen derimot var totalvrak. Gunn Skjerping Knudsen kan fortelle at hun kom rett etter en ulykke på strekningen.

— Den bilen hadde gått over i feil kjørebane, sier Skjerping Knudsen.

Hun tror mange av ulykkene på Flatøy skyldes at folk er uoppmerksomme.

— Folk kjører fort på den strekningen og jeg tror at det er lett å bli uoppmerksom siden det er så fine veier der, sier Skjerping Knudsen.

— Stor risiko for alvorlige skader

Ifølge tall fra Statens vegvesen har 29 personer blitt skadet i trafikken på denne strekningen fra år 2000 til juli 2009. I alt er det registrert tolv ulykker.

— Det er mye trafikk og høy fart på denne strekningen. Derfor er det stor risiko for alvorlige skader når det først skjer en ulykke her, sier Tor Høyland, senioringeniør i Statens vegvesen region Vest.

For å hindre alvorlige møteulykker planlegger Vegvesenet å bygge midtrekkverk på E39 over Flatøy.

— Vi har også planer om midtrekkverk på bysiden av Nordhordlandsbrua, fra broen til det gamle krysset mot Steinestø fergekai, opplyser Høyland.

I tillegg til midtrekkverk kan E39 på Flatøy bli ytterligere forbedret om noen år.

— Både Meland kommune og private aktører har planer om utbygging på Flatøy. I den forbindelse vil vi stille krav til utbedring av veien med toplanskryss og utretting av kurvaturen, forteller Sindre Lillebø, seksjonssjef for plan og forvaltning i Vegvesenet.

HASTER: Ordfører i Meland kommune, Nils Marton Aadland, sier det haster å få gjort fysiske tiltak for å forebygge nye ulykker på denne strekningen.
Sonja Ystaas
VAR HELDIG: Bilen til Rolf Inge Bergersen var totalvrak etter at han kjørte i fjellveggen på ulykkesstrekningen.
Sonja Ystaas