— Vi ønsker at utsagnene fra disse personene blir kjent døde og maktesløse, sier Carl Carlsen, daglig leder og eier av Dreams Showbar.

Natt til torsdag var det full kontroll av Dreams. Verken arbeidstilsyn, skattevesen, kemner eller politi har så langt funnet noe å sette fingeren på.

— Ni eller ti personer kom inn her litt før klokken 23 om kvelden og var her i tre timer. De ti artistene vi har her ble alle intervjuet og måtte vise frem pass, sier Carlsen.

Endelig fått bevis

Etter nesten to år i Bergen føler han nå at han endelig kan bevise at de driver stuerent og innenfor norsk lov.

— Vi har hele tiden sagt at vi ikke har noe å skjule. Med så mye kritikk rettet mot oss må vi være best i klassen når vi skal drive et slikt sted, sier Carlsen.

Selv om det ikke har vært så hyppige demonstrasjoner mot Dreams i år som i 2010, har kritikken fortsatt. Nå vil han stoppe den gjennom søksmål.

— Kritikken er der fortsatt, vi blir beskyldt for menneskehandel, prostitusjon og at vi er en del av et organisert kriminelt nettverk, sier Carlsen.

De siste par månedene har han sett på de juridiske sidene ved et slikt søksmål sammen med sine advokater.

Det er uklart om det blir et sivilt søksmål eller om de skal anmelde de tre personene som har kommet med den hardeste kritikken mot Dreams.

— Vi er oppgitt over at de har fått så mye plass i pressen. Folk sitter jo igjen med et inntrykk av det er ingen røyk uten ild. Dette vil munne ut i en rettssak til slutt, sier Carlsen.

Vil fortsatt ha svar

De tre er Ane Aadland, som er leder av kvinnegruppen Ottar, Agnete Strøm, som er leder av Kvinnefronten, og Trude Koksvik Nilsen i Rødt.

— Så lenge jeg ikke vet hva som er grunnlaget for dette angivelige søksmålet, så kan jeg ikke gi noen kommmentar. Men det er ikke første gangen han truer med søksmål, sier Koksvik Nilsen.

Ane Kristine Aadland lurer på om kontrollen har vært grundig nok.

— Jeg er veldig glad for at de har aksjonert, og håper det ikke er siste gang. Men jeg lurer fortsatt på om det er dokumentert at jentene beholder passene sine selv, om tilsynet har sett arbeidsavtaler og lønnsvilkår, og om de har vært på besøk der kvinnene bor. Jeg lurer på hvordan politiet stiller seg til at kvinnene holdes under kontroll 24 timer i døgnet. Hadde dette vært snakk om menn med hjelmer på byggeplasser, tviler jeg på Arbeidstilsynet hadde sagt at det var greit.

Hun bekymrer seg ikke for en eventuell rettssak.

— Det får vi håndtere det når den tid kommer, sier Aadland.

Agnete Strøm ønsker ikke å kommentere saken.

- Fått hint på forhånd

Anna Kathrine Eltvik i Rødt klaget Dreams inn for Arbeidstilsynet i april i år, og har følgende kommentar til kontrollen:

— Det er mulig at Dreams faktisk har hatt alt som er kontrollert på stell hele tiden, men med så mange hint som de har fått på forhånd i pressen om at en kontroll er på gang, har de hatt rikelig med tid på seg til å rydde opp. Jeg stiller meg fremdeles undrende til hvorfor Dreams valgte å nekte LOs sommerpatrulje adgang til strippeklubben i sommer, sier Eltvik.

I en pressemelding skriver Atle Maaø, kjedeleder hos Dreams Showbar, at han er glad for kontrollen. Han sier den viser at de driver etter norsk lov.

— Dette viser at det vi har sagt hele tiden er riktig, vi har vårt i orden. Det offentlige Norge bør slutte å lytte til marginale ekstreme feminstgrupper som Ottar. Det er synd at slike krefter får satt politisk dagsorden med en blanding av fordommer, løgn og misledende propaganda, sier Maaø.

«STENGT»: For en uke siden tapet aksjonister over både døren og åpningstidene.
ØRJAN DEISZ