Hva synes du om plasseringen? Si din mening i bunnen av artikkelen.

Geir Hæve i eiendomsselskapet Pallas AS tok i dag kontakt med Bergen sentrum AS og tilbød et lokale på Vågsallmenningen.

– Da jeg leste i avisen at pepperkakebyen kunne bli avlyst, var det ikke så vanskelig å ta en telefon og høre om de kunne bruke vårt lokale. Ingenting er bedre enn at det blir mer aktivitet i Vågsbunnen, sier Hæve.

Lokalet er Skostredet 1, der Ica-butikken i disse dager er i ferd med å flytte ut. Pallas AS har kjøpt opp mange av bygningene i Vågsbunnen, og har i flere år jobbet med å utvikle området.

Se BTV-innslaget om pepperkakekrisen Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS mener lokalet er ideelt.

Romslig sted

– Det ligger på gateplan, og har store vinduer ut mot gaten. Vi er villige til å bruke en del ressurser på å legge til rette for at det blir pepperkakeby i år også, sier han.

Den tidligere butikken er på 350-400 kvadratmeter — altså mer enn stor nok for verdens største pepperkakeby.

– Det gjenstår å undersøke om lokalet kan godkjennes med tanke på rømningsveier og slikt, men hvis det går i orden har vi funnet et veldig flott sted.

Hæve tilbyr seg å låne ut lokalet gratis.

– Da gjenstår utgifter til dekorasjon, belysning og forskjellige andre ting. Forhåpentligvis klarer vi det for under en million kroner, og det tror jeg det vil være mulig for det bergenske næringsliv å skrape sammen. Hvis ikke blir jeg veldig skuffet, sier Kristoffersen.

Galleriet tilbyr seg å legge 100.000 i bordet for å få pepperkakebyen på plass, lover senterleder Geir Kaland. Han oppfordrer med det samme resten av næringslivet til å bidra slik at julestemningen blir reddet.

Påtroppende ordfører Gunnar Bakke varsler at Bergen kommune også vil bidra økonomisk.

– Vi vil strekke oss langt for å få dette til. Det er veldig positivt å se engasjementet blant bergenserne, sier Bakke.

JUL I ÅR OGSÅ: Pepperkakebyen ser ut til å være reddet.
Her kan pepperkakebyen bli å finne i desember, dersom planene blir realisert.
Nielsen, Rune
EGEN PAVILJOING: Slik ser Bergen Sentrum AS for seg en egen paviljong til pepperkakebyen. Men det blir først til neste år...
3RW arkitekter