• Siden jeg kom til Bergen i høst, har jeg vært på Akvariet ti ganger. Minst! Men jeg tror ikke jeg får sommerjobb, likevel.

MAGNUS VOLLSETmagnus.vollset@bt.no Jusstudent Marit Olafsen var en av mange hundre studenter som var på sommerjobb-marked på Karrieresenteret i Vektergården i går. — Tenk å jobbe på Akvariet, da! Servere pingviner og mate søte seler. Det kan jo ikke være kjedelig, sier Marit engasjert.Men, fortsetter hun: - Jeg har ikke relevant utdannelse. Og jeg vet ikke om erfaringen som servitør teller i denne sammenhengen Tradisjonelle jobber Bortsett fra røkterjobben på akvariet, ble de vordende akademikerne for det meste tilbudt tradisjonelle jobber. I sommer trenger bedrifter i Bergen vaskepersonell, servitører, transportarbeidere og noen som kan utføre enkle kontoroppgaver. I alt er det snakk om flere hundre stillinger.- Alt er nok ikke like relevant for akademikere, medgir daglig leder på senteret, Rønnaug Tveit. Har ikke råd til ferie Men det lot ikke til at studentene hadde noe imot det. I løpet av de første tre timene, hadde vikarbyrået Olsten Norsk Personal fått inn over 50 søknader. I neste uke får søkerne svar. - Jeg er ute etter en jobb. Hadde de hatt relevante jobber, ville jeg selvfølgelig søkt. Men i ferien er det greit å gjøre noe annet. Jeg leser jo fag hele resten av året, sier jusstudent Sturla Ormset Dalhaug. Taktikken hans er "søk alt - og velg seinere, hvis du får flere tilbud". - Hva med sommerferie?- Det henger litt sammen. Uten jobb har jeg ikke råd til ferie, sier Dalhaug ...Sommerjobb-messen på Karrieresenteret fortsetter i dag og i morgen. Neste år blir arrangementet gjentatt, tidligere på året og med flere stillinger.

AKVARIERØKTER: Marit Olafsen vil gjerne ha sommerjobb på Akvariet. I går var hun og kjæresten Arild Helgøy på sommerjobb-marked i Bergen. (Foto: Magnus Vollset)