Denne lørdagen i august blir Festplassen et eldorado for barn i alle aldre, med hoppeslott, el-biler, rodeo, svampekast, underholdning fra scenen og mye mer. Artist Christian Øveraas skal underholde, Big Brother-deltaker Thor Hermansen kommer, det samme gjør kanskje noen av deltakerne i idol.

— Og Tande-P. stiller, sammen med mannen som stiftet foreningen «Ønskefondet» for halvannet år siden, Harald Vågene, forteller Helgesen.

Formålet med «Ønskefondet» er å oppfylle et ønske for barn mellom tre og 18 år, som lider av en livstruende eller uhelbredelig sykdom.

— Men så langt har «Ønskefondet» bare hatt penger til å finansiere ett ønske! sier Helgesen, som håper både næringslivet og privatpersoner kjenner sin besøkelsestid, og vil bidra til å få så store inntekter som mulig på «Barnas dag».

— Bidraget trenger ikke være penger, men gjerne en gevinst til lotteriene. Man kan også melde seg som vakt, eller bidra med å synge eller underholde med noe annet fra scenen, oppfordrer Helgesen. Hun er ikke skvetten, 29-åringen: I mai arrangerte hun «Barnas dag» i Leirvik sentrum på Stord, betalte regninger for festdagen på 35.000 kroner og kunne så levere et pent overskudd, en sjekk på 40.000 kroner, til barneavdelingene på Stord sjukehus. I Bergen er det fjerde gang «Barnas dag» går av stabelen, men det hadde ikke blitt noe av arrangementet i år hvis ikke Helgesen hadde trådt til. - Hvorfor gjør du dette?

— Jeg har hatt et alvorlig sykt barn selv, sier Hege Helgesen og kikker bort på datteren Tonje (9), som hun nettopp har hentet i Ferieklubben.

— Hun var innlagt på sykehuset i ti dager da hun var ett år gammel, og det kunne gått galt hvis hun ikke hadde fått hjelp raskt. En venninne av meg mistet like før dette den lille sønnen sin. Barna våre er det kjæreste vi har. Derfor, sier Hege Helgesen. Hun har telefonnummer 90058533.

IDEALIST: Som ung mor opplevde Hege Helgesen at datteren Tonje (9) ble alvorlig syk. Med «Barnas dag» vil hun hjelpe de aller sykeste barna med å få oppfylt et ønske. <br/> FOTO: KNUT STRAND
KNUT STRAND