Nortura sin avdeling i Bergen, som ligger i Eidsvåg, foreslås nedlagt fra og med neste år. Det ble de 111 ansatte orientert om på et møte onsdag ettermiddag.

— Bakgrunnen for forslaget er leieavtaler som går ut og atkonsernet ønsker å rigge seg for en framtid der lagerlegging i større gradskjer hos kunden, heter det i en pressemelding fra Nortura Bergen.

Det var Vest 24 som først meldte nyheten.

Saken vil behandles av styret i mars.

Kan overføres til Stavanger

Nortura i Bergen har ansvar for å distribuere merkevarer innen egg og kjøtt, som Gilde og Prior, på Vestlandet.

I 2011 ble Norturas tomt solgt for 170 millioner til Eidsvåg senter AS. Siden den gang har selskapet leid lokalene.

— Det har derfor vært klart i flere år at man må finneen annen løsning, skriver kommunikasjonssjef Ellen Flø Skagen i pressemeldingen.

Konsernsjef Arne Kristian Kolberg anbefaler at ekspedisjonvolumet overføres til Nortura Forus i Stavanger.

— Det vil være behov for om lag 30 nye medarbeidere på Forussom følge av flyttingen. Det jobber ytterligere 47 personer ved Nortura Bergensom er knyttet til andre områder i konsernet. Disse vil få kontorsted andresteder, skriver hun.

Vil avvikle i Trondheim også

I tillegg foreslår konsernsjefen å avvikle NorturaTrondheim og flytte ekspedisjonen til Nortura Malvik, cirka to mil unna.

Også her går leieavtalen ut i utgangen av neste år.

I Trondheim vil 74 årsverk bli berørt, om forslaget gjennomføres. I Malvik vil det være behov for drøyt 50 ansatte.

— Vi harheldigvis veldig god erfaring med å finne nytt arbeid til de som er iomstilling, faktisk klarer vi det i 95 % av tilfellene. Vi har godt håp om åklare det her også, dersom styret vedtar flyttingen, sier Konsernsjef Arne Kristian Kolberg.