Natt til søndag var noen fremme med sprayboksen og gjorde Gjest Baardsen i Sogndal sentrum signalrød. Nå vil Stig Eikaas, som har laget skulpturen, lage kunst sammen med vandalene.

— De som sprayet den rød, trolig et par ungdommer med alkohol i blodet, har tydeligvis behov for å uttrykke noe. Jeg vil integrere de uttrykksbehovene med det jeg lager - lage en skulptur, der de kan få tagge på skulpturen, sier Eikaas.

— Så du er ikke bitter på vandalene?

— Nei, ikke i det hele tatt. Det er nok av andre ting å være bitter på i verden. Jeg vil gjerne lage kunst sammen med dem - en skikkelig taggeskulptur, sier kunstneren.

Ingen konsekvenser

Han oppfordrer dem som sprayet skulpturen hans til å ta kontakt, og understreker at dette ikke er noen felle.

— Det får ingen konsekvenser for dem fra min side. Og de skal få godt betalt for samarbeidet, sier han.

Ordfører i Sogndal, Jarle Aarvoll, sa i går at han regner med at hærverket vil bli politianmeldt. Eikaas håper kommunen ser formildende på det dersom synderne sier ja til å samarbeide med ham.

— Jeg skal i alle fall ikke anmelde noen. Min tanke er at vi kan snu noe som var ganske dumt og som kanskje skjedde litt hastig til noe positivt, sier Eikaas.

Han lover at resultatet av et eventuelt samarbeid skal få en sentral plass i skulpturparken han planlegger i Byrkjelo sentrum.

— Kombinasjonen stein og tagging er utfordrende for meg - og for dem, om de tar imot utfordringen.

Synspunkter? Diskuter saken her!

POSITIV: - Vi kan snu noe som var ganske dumt og som kanskje skjedde litt hastig til noe positivt, sier Eikaas. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND