BT ringte nummeret som er oppgitt i etterlysningen på internett. Vi oppgir ikke at vi ringte fra en avis. Her er samtalen i uredigert form:

— Hvem snakker jeg med? - NN (navnet på Bintas ektemann, red. anm.) Hvem er du?

- Jeg har informasjon om Binta. Kjenner du henne? - Ja, hun er min tredje kone. Vet du hvor hun er?

- Ja, men jeg vil gjerne vite en del ting før jeg forteller deg det. Din kone sier at du slår henne. Stemmer det? - Ja, hun vil ikke dekke seg til. Det må hun. Hvis ikke hun respekterer meg, så har jeg rett til å slå henne. En kvinne skal adlyde sin mann. Det sier islam.

- Slår du de to andre konene dine? - Det trenger jeg ikke, for de respekterer meg.

- Kan jeg få penger dersom jeg sier hvor hun er? - Du vil få din kompensasjon av Gud. Og så kan vi vel alltid bli enige om en sum.

- Hvor mye? - Det kan jeg ikke svare på nå.

- Vil du komme og hente Binta hvis jeg sier hvor hun er? - Ha-ha-ha, jeg har nok med å få mat på bordet. Jeg har vel ikke råd til noen dyr flybillett. Hun må bare komme hjem.

- Binta er redd for å komme hjem. - Det har hun grunn til etter det hun har gjort.

- Hva skjer hvis hun kommer hjem? - Da dreper jeg henne.

- Dreper henne? Jeg vil ikke si hvor hun er hvis du har tenkt å drepe he n ne. - Ikke drepe da, men jeg kommer til å kutte av henne en arm eller en fot. Det har jeg rett til etter det hun har gjort.

- Hun kan jo dø av det også, og det er jo uansett helt forferdelig. - Det er verst for henne. Hvor er hun?

- Hvor mange barn har du? - Ti, og så er en av konene mine gravid igjen.

- Har du og Binta barn sammen? - Hva vet jeg. Kanskje hun var gravid da hun dro. Jeg har ikke hørt et ord fra henne. Ingen brev. Ingen telefoner.

- Hvor lenge har hun vært borte? - Lenge. Veldig lenge. Minst to år.

- Hvorfor har du lagt ut etterlysning etter henne på internett? - Det er ikke jeg som har gjort det. Det er min bror. Jeg er ikke intellektuell. Jeg har ikke greie på slikt. Min bror har gjort det for å hjelpe meg.

- Hvilket år giftet du deg med Binta? - Det husker jeg ikke. Hun var ung. 13-14 år. Men jeg husker ikke året. Det er bare detaljer.

- Tenker du på å få deg en ny kone? - Ja, ifølge islam har en mann lov til å ha fire koner, så jeg vurderer å få en til. Men Binta er alltid min kone uansett, og hun må komme hjem. Hvor er hun?

- Det kan jeg ikke si når jeg hører hvilke planer du har.

(Samtalen blir etter hvert brutt.)

Bergens Tidende har ikke hatt mulighet til å kontrollere om mannen vi har snakket med faktisk er Bintas ektemann. Det var ikke mulig å finne ut hvem nummeret er registrert på. Men vi er kjent med offisielle vielsesattester som viser at Binta er gift i hjemlandet.