Politiet fikk melding om nødraketten klokken 21.37 mandag kveld. Da hadde den blitt observert av flere personer like øst for toppen av byfjellet. Nødraketten landet like ved bebyggelsen på Montana, ved foten av fjellet.

Røde Kors, hundeekvipasjer og politipatruljer har i hele natt søkt etter savnede.

— Klokken 06.00 konkluderte vi med at alarmen var falsk. Personen som har sendt opp nødraketten kan vente seg både erstatningskrav og bøter om vi får fatt i vedkommende, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidisitrikt.

Søkte med helikopter

  • Vi kan ikke utelukke at noen har «lekt seg» med raketten, men har bedt luftambulansen om å ta seg et sveip over fjellet. Det kan være at noen har skadet seg og trenger hjelp, sa redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no i går kveld.

Søket med luftambulanse ga ingen resultater, men politiet leter videre med assistanse fra Røde Kors og Norske Redningshunder.

— Vi vet ikke helt hva vi ser etter, men det er observert to skiløpere som gikk hver for seg. En av dem er muligens observert på vei ned fra fjellet, den andre har vi ikke flere observasjoner på, fortalte operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt

Politiet fortsatte altså søket ut over natten.

- Fine turforhold

De to skiløperne ble observert av Birte Haugland, som ledet for en gruppe på tolv personer fra Fjellsportgruppen til Bergen Turlag.

Turgruppen har gått tur over Vidden, og kom ned fra fjellet mandag kveld. Haugland beskriver vær- og føreforholdene som fine.

— Det var litt vind og snødrev, men det var veldig greit å gå, sier hun til bt.no.

Leteaksjon i Sandviken

Det pågikk også en leteaksjon i Sandviken mandag kveld.

— Der ser vi etter en kvinne som forsvant tynnkledd fra Sandviken sykehus tidlig i ettermiddag. Også der er det ganske mye folk ute, sa Gjesdal.

Den savnede kvinnen er rundt 40 år gammel, og var ikledd en tynn lilla jakke og dongeribukse da hun forsvant.