Tilsynsprosjektet er et samarbeid mellom Bergen brannvesen og byggesaksetaten i Bergen kommune. Pilotprosjektet ble presentert på en pressekonferanse i ettermiddag.

Formålet er å bedre person— og brannsikkerheten i den tette trehusbebyggelsen i Bergen.

— Bergen er en idyllisk og sjarmerende by med mye trehusbebyggelse. Den er fin å vise frem, men den er også en ekstra utfordring for brannvesenet, sier brannsjef Helge Eidsnes.

Det vil blant annet bli kontrollert om bygningen er utstyrt med brannslokningsapparat, om det finnes ordentlige rømningsveier, om røykvarsleren virker og om huset blir brukt på godkjent måte. Har du for eksempel et loft som er omgjort til bolig uten at det er godkjent, kan du risikere pålegg om strakstiltak.

— Det er satt av ressurser for å avdekke om bruken av bygningen samsvarer med det den er godkjent som, sier byggesakssjef Anne Iren Fagerbakke.

Umiddelbar bruksnekt

Det er allerede gjennomført rundt 40 tilsyn i forskjellige husstander i Vågsbunnen. Det ble funnet flere mangler. En virksomhet i Hollendergaten fikk beskjed om umiddelbar bruksnekt etter kontrollen. Tre andre husstander i Lille Øvregate fikk beskjed om å utføre diverse strakstiltak for å utbedre brannsikkerheten.

— Vi gjør ikke dette for å skrive ut bøter. Vi gjør det for å bedre brannsikkerheten, understreker Helge Eidsnes.

— Dette er et spennende prosjekt. Vi har full tillit til fagfolkene, sier byråd for miljø- og byutvikling, Lisbeth Iversen (KrF).

<b>BRANNFOREBYGGING:</b> Det nye tilsynsprosjektet ble presentert på en pressekonferanse i dag av byggesakssjef Anne Iren Fagerbakke, brannsjef Helge Eidsnes og byråd for byutvikling, Lisbeth Iversen (KrF).
Ane Elisabeth Børhaug