Trygve er ikke ukjent med harde tak. Men nå er den tidligere norgesmesteren i tungvektsboksing mer rådvill:

— Børsen har gitt meg mye godt gjennom årene. Den som går på Børs trenger ikke psykolog. Hit har jeg gått og fått snakket av meg tunge ting i trygge omgivelser. Det er tragisk hvis stedet skal stenge. Vi vet alltid at Børsen er der, den har alltid vært der. Jeg kunne godt ha tenkt meg å boikotte de nye driverne, men det spørs om ikke føttene styrer meg hit likevel, funderer han.

Emmy Jakobsen (62) er mer kampvillig. Så har hun da også gått her fast siden 1976.

— De eierne der oppe sa at de ikke kunne ha slaurer og lasaroner her, så de skulle lage et nytt konsept. Nå vil de plutselig bare skifte drivere. Så søkes det bevilling i Børs Café sitt navn, det likner veldig på tyveri. Det eneste de oppnår er å ta fra Emil og Patricia (Gjessing) levebrødet. Det finner vi oss ikke i. Vi skal kjempe for Børs.

— Hvordan skal det skje?

— Nei, si det. Vi har jo ikke så mye vi kan gjøre. Men jeg kommer i hvert fall aldri til å gå hit mer, hvis Emil og Patricia må slutte.

Emmy er overbevist om at dørene på Børs ikke stenger i dag. Og hun roser miljøet:

— Hit kan jeg gå helt alene og jeg vet at jeg treffer venner. Da jeg giftet meg i 1983 inviterte jeg like godt alle servitørene her i bryllupet. Nei, hvis dette stedet blir ødelagt, blir mange liv fattigere. Og en ting er sikkert: det blir aldri sunget en sang om Kløverhuset ...

Og på gaten utenfor, mens rullingsen går opp i røyk, er holdningen blant alle gjestene soleklar: Børsen er altfor verdifull til at den kan stenges.

Silje Katrine Robinson