Den trønderske kjeden Dreams vil by på striptease hver kveld fra tirsdag til lørdag. Strippebaren skal ligge i Torggaten 5, med inngang fra Vaskerelvsmauet vis-à-vis utestedene Smauet og Privaten.

Her vil trønderne by på lettkledde kvinner og menn fem kvelder i uken. Tilbudet kan imidlertid bli svært kortvarig, og det skyldes verken Kvinnegruppa Ottar eller andre demonstranter.

— Sjokkert

Huseier er Hui-brødrene, to av Bergens rikeste menn. De ønsker slett ikke å leie ut til denne typen virksomhet.

— Vi er sjokkert. Dette ante vi ingenting om. Vi hadde bare fått beskjed om at de skulle pusse opp, sier administrerende direktør Wing Wah Hui i Brødrene Hui Gruppen.

Dermed kan det trønderske strippefirmaet bli jaget på dør straks de første plaggene har falt.

— Vi vil nå se nærmere på kontrakten og se om vi kan gjøre noe nærmere med dette, sier Hui.

Varsler aksjoner

Kvinnegruppa Ottar var heller ikke kjent med den nye strippebaren da bt.no ringte.

— De bør ikke føle seg så altfor trygge, sier Ane Aadland, fungerende leder for den feministiske organisasjonen her i Bergen.

Ottar har tidligere demonstrert heftig mot strippebarer, og det kan bli aktuelt også denne gangen.

— Vi har en lang, god og stolt tradisjon for å skremme menn som er ute på slike ting, sier Aadland.

- Forkastelig kvinnesyn

Hun mener at strippebarer vitner om et forkastelig kvinnesyn, der kvinner er til pynt og eksisterer for menns forlystelse.

— Jeg synes ikke at noen skal ha som jobb å kle av seg og vise puppene sine, sier Aadland.

- Har ikke disse kvinnene rett til å bestemme over sin egen kropp?

— Selvfølgelig. Men jeg tror i mindre grad at folk velger slike jobber aktivt, i likhet med for eksempel prostitusjon, sier aksjonisten.

Akkurat hvordan Ottar vil reagere, er fortsatt uklart.

— Vi vil prøve å mobilisere bredt politisk. Vi kan ikke ha dette i byen vår, sier Aadland.

Inviterer pressen

Innehaverne av den nye strippeklubben vil ikke svare på spørsmål fra pressen før de holder pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Til stede på pressekonferansen blir kjedesjef Atle Maaø, daglig leder i Trondheim Sølvi Maaø og daglig leder i Bergen Geir Carlsen. I tillegg kommer de to danserne Lise Raanes og Mia Meland, ifølge en pressemelding fra Dreams Showbar.

Den nye strippebaren skal ha alle rettigheter og retter seg inn mot et voksent publikum, ifølge pressemeldingen. Aldersgrensen blir 20 år.

Firmaet vil også leie ut strippere til private arrangementer i hele Hordaland, deriblant «firmafester, utdrikningslag, bursdagsselskap og andre events», ifølge pressemeldingen.

Dreams har drevet strippebar i Trondheim siden 2002. Det har for øvrig vært strippebar i Bergen tidligere, Tropicana i Kong Oscars gate, men den ble nedlagt i 1992 på grunn av dårlig økonomi.

Hva synes du om at Bergen får strippebar? Si din mening i feltet under! (Usaklige innlegg vil ikke bli publisert.)