• Det er enorme mørketall for seksualister vold. Derfor ber vi barne- og familieministeren om penger til kartlegging.

JAN STEDJE

Det er sykepleier og styreleder Anne Marie Løland Dybo i stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep som sier dette til Bergens Tidende.

– Vi ønsker å trekke inn ressurser fra hele landet, blant annet fra incestsenter og krisesenter. I første omgang ønsker vi å sette i gang et prosjekt om seksualisert vold som skal gå over to år. Det ber vi om statlige penger til.. Om nødvendig går vi til Stortinget, sier hun.

– Budskapet vi har sendt til familie— og barnestatsråd Karita Bekkemellem Orheim er at vi ønsker å bidra til å ruske opp i den seksualiserte volden mot kvinner, sier Dybo til BT.

Hun har selv sett problemene på nært hold, gjennom sitt nåværende arbeid og lang erfaring fra krisemottak på sykehus.

– Kartlegging av både erfaringer og ressurser som de sitter på i Bergen, Oslo og de øvrige mottakene for kvinner og barn som er utsatt for seksualisert vold skal danne grunnlaget for å styrke tilbudet til misbrukte, sier Løland Dybo.

– Vårt klare mål med prosjektet er å utvikle økt kvalitet ved sentrene mot incest og seksuelle overgrep mot kvinner, sier styrelederen i stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep.

Hyppigere og grovere vold