Det ligger dermed an til dramatikk og forvirring i bystyresalen i dag.

I går kveld var det fremdeles helt åpent hvorvidt byrådet og Venstre får støtte for sitt budsjettforslag.

Fremskrittspartiet har fremdeles ikke bestemt om partiet vil la seg lokke tilbake i Høyrefolden. Gruppeleder Liv Røssland sier til Bergens Tidende at partiet både må ha nye samtaler med Ap og nye studier av Høyres budsjettforslag før de bestemmer seg.

Lar Frp seg lokke til Høyre, sitter SV med nøkkelen. Byrådet kan da risikere ikke å få fullstendig flertall for sitt budsjettforslag.

SV kan gå

Ifølge Kommuneloven har alle partier stemmeplikt når budsjettet skal vedtas. Men SV har unngått å ta stilling til budsjettet tidligere ved å forlate bystyresalen. Det samme kan skje i kveld. Da vil byrådets og Venstres forslag likevel få flest stemmer og bli vedtatt.

En annen mulighet er at byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen stiller kabinettspørsmål og tvinger SV til å støtte byrådet. Strøm-Erichsen ville i går kveld ikke svare klart på hva hun akter å gjøre. Men klokken åtte i dag skal situasjonen drøftes byrådspartiene imellom.

Et tredje alternativ fra byrådspartiene kan være å gjøre et nytt utspill overfor Fremskrittspartiet for igjen å lokke partiet til å støtte byrådet.

— Vi må vurdere situasjonen utover dagen, sier Strøm-Erichsen.

Gruppeleder i SV, Ragnhild Hedemann, vil ikke kommentere de ulike alternativene.

— Ingen skal tvinge SV til å være med på noe partiet ikke er enig i, sier hun.

I helgen har Høyre benyttet muligheten til å flikke på sitt budsjettforslag slik at det igjen ble mer spiselig for gruppeleder Liv Røssland og co.

Lokket med 52 millioner

Høyre våknet til liv da Fremskrittspartiet fredag erklærte at partiet var innstilt til å gi subsidiær støtte til koalisjonen.

Fungerende gruppeleder Hans Edvard Seim og hans rådgivere dykket ned i tallene en gang til og fant at partiet kunne sette av 82 millioner kroner til å dekke bydelenes underskudd for i år. Dette var mulig ved å ta penger fra flere fond, blant annet kunstfondet og fondet til kollektivtrafikk.

— Vi hadde 52 millioner kroner til disposisjon i vårt opprinnelige budsjettforslag. Det betyr mye for oss å få Frp over på vår side. Derfor valgte vi å disponere disse pengene til å slette bydelsgjelden, sier Seim til Bergens Tidende.

Så optimistisk ble han at han også håpet at SV skulle la seg lokke til å stemme for Høyres forslag.

— Det kan være at miraklenes tid ikke er forbi, sier han.

SV lar seg ikke lure

— Ikke tale om, sier SVs Ragnhild Hedemann.

— Vi lar oss ikke lure til når prisen er salg av aksjene fra BKK. Det vet Høyre godt, sier hun. Og Røssland er sterkt i tvil.

Etter møtet i gruppestyret i går kveld sa han at Høyre ideologisk har det beste forslaget.

— Men den sosiale profilen til byrådets forslag passer oss bedre. Vi har ikke bestemt oss.

SVARER IKKE: Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen vil ikke svare på om hun stiller kabinettspørsmål.