— Vi har ikke noe å skjule. Vi driver business på en ryddig og grei måte. Men vi ber om forståelse for at vi ikke ønsker å vise frem våre forretningsavtaler, sier Høyvik, som leder Bølgen & Moi Gruppen. Gruppen driver syv restauranter.

-Forretningsmessig avtale

BT har denne uken skrevet om Bergen kommunes leting etter noen til å drive restaurant i Lysverk-bygget. Tirsdag skrev BT at kommunen tok på seg å investere 2,6 millioner kroner i restauranten; deriblant kjøkkenutstyr, ventilasjon, elektrisk anlegg, etc. Dette har flere aktører i bransjen reagert på, siden ingen andre fikk samme tilbud. Kommunen har avvist kritikken. Kommunen avviser også at avtalen er subsidiert.

— Vi har inngått en forretningsmessig avtale med Bergen kommune. Leienivået avspeiler at Bergen kommune har tatt deler av investeringen, sier Høyvik.

-Mye kritikk om lite

— Hvordan reagerer dere på kritikken mot kommunen?

— Hva skal jeg si? Jeg opplever det vel som mye om lite. Men jeg kan forstå at man ønsker å se om man har fulgt reglene til punkt og prikke, sier han.

— Hvordan påvirker bråket dere?

— Det er ikke gunstig for noen av partene med et sterkt mediefokus i forkant av en åpning. Vi gleder oss til å åpne. Denne etableringen passer veldig godt inn i vårt konsept, sier Høyvik og forteller at restauranten åpner med et arrangement 20. mai, og offisiell åpning 21. mai.