• Vi vil gjerne beholde ungdomshuset vårt. Det er ikke bra at ungdomsmiljøet i Fyllingsdalen blir splittet opp.

Det sier ungdommene BT treffer etter klubbkvelden i ungdomshuset i Fyllingsdalen tirsdag kveld.

Bydelen har bestemt at aktiviteten ved ungdomshuset like ved Oasen sakte, men sikkert skal trappes ned. Til høsten er det meningen at ungdomsskolene skal ta over som base for de unges fritidsaktiviteter. Det protesterer noen av brukerne av ungdomshuset på.

Ligger sentralt

— Når aktivitetene legges til ungdomsskolene på Ortun og Lynghaug blir miljøet splittet opp. Dessuten ligger ungdomshuset sentralt og fint til, sier ildsjelene Remy Vikane (10. klasse) og niendeklassingen Morten Danielsen Holvik til Bergens Tidende.

Denne kvelden har det vært juniorklubb med diskotek i det røde, store ungdomshuset. Akkurat denne aktiviteten ønsker bydelsadministrasjonen å opprettholde en stund til. Men ungdomsdiskoteket annenhver fredag og Club Phoenix med blant annet biljard, innebandy, PC-spill og sosialt samvær hver mandag ønsker bydelsadministrasjonen å finne erstatning for ved ungdomsskolene.

- Bedre tilbud

— Jeg er overbevist om at tilbudet vil ble bedre, sier utdannings- og kultursjef i Fyllingsdalen, Elisabeth Eggum, til Bergens Tidende.

Hun er spesielt misfornøyd med oppmøtet på klubbkveldene.

— Mellom 50 og 70 ungdommer kommer innom hver kveld. Det er veldig lite når vi vet at det er rundt 1000 ungdomsskoleelever i Fyllingsdalen. Vi ønsker nå å øke engasjementet og deltakelsen, sier Elisabeth Eggum.

Hun sier at både elevrådene, foreldrene og skoleledelsen er positive til å begynne med fritidsaktiviteter på skolene.

Men til å begynne med blir det bare en kveld i uken.

— Vi har tre kvelder i uken på ungdomshuset. Og vi hadde så mye som 1000 betalende personer innom de to første månedene i år, sier Remy Vikane.

Henge ved Oasen

Han mener det er fare for at ungdommene begynner å henge nede ved Oasen om kveldene når virksomheten i ungdomshuset blir lagt ned.

Elisabeth Eggum innser at det finnes argumenter både for og imot.

— Vi leier huset av Ungdomslaget i Fyllingsdalen. Det har vært en kriseløsning. Nå vil vi forbedre og modernisere tilbudet, sier Eggum.

UNGDOMSHUS, JA TAKK: Fra v. Yvonne Kongsvik (8. kl), Therese Wiik (8. kl.), Sandra Johannessen (8. kl), Elise Skråmestø (8. kl.) og Stine Langeland fra Sælen skole (7. kl).
Foto: Knut Strand