Otterskred fikk trusselen mindre enn et døgn før hun skulle gå i radiodebatt med Os-ordfører Terje Søviknes.

Hordaland SVs fylkesordførerkandidat, som også er leder i Os SV, er i flere uker blitt truet og sjikanert.

Posten og postkassen hennes er flere ganger blitt tilgriset av katte— og hundelort. Hun er blitt bombardert med tekstmeldinger med rasistisk og sjikanerende innhold. Blant annet er hun blitt kalt «niggerhore» og «muslimknuller». Truslene er kommet som huskemeldinger på mobiltelefonen, og det har vært umulig å spore tilbake til avsender. Flere ganger er hun blitt stoppet og sjikanert på gaten av helt ukjente personer.

De første truslene kom i juni. Tirsdag kveld toppet det seg da hun fikk drapstrusselen.

Særlig alvorlig følte Otterskred det var at de konkrete drapstruslene henviste direkte til en personlig tragedie som har skjedd i hennes familie.

Otterskred håpet at hun kunne slippe å gå offentlig ut med truslene.

Familien ble redd

— Helst vil jeg konsentrere meg om å drive valgkamp for de sakene vi har bestemt for oss for å fokusere på, forteller hun.

Men etter en samtale med familien bestemte hun seg likevel for å stå frem og fortelle om truslene. Det var barna som følte de ville være tryggere om moren fortalte åpent om truslene.

Otterskred har også de siste ukene hatt løpende kontakt med politiet som også har rådet henne til søke beskyttelse gjennom å stå frem å fortelle om truslene i full offentlighet.

— Hovedbudskapet i alle truslene er at jeg lar Os bli oversvømmet av flyktninger. Hvis jeg ikke frivillig flytter fra bygden, vil andre sørge for at jeg gjør det, fortalte Otterskred da hun møtte media på partikontoret til Hordaland SV i går ettermiddag.

Sterk støtte fra SV-toppene

Otterskred understreket gang på gang at hun ikke vil la seg skremme til å legge om valgkampen. Likevel kunne hun ikke skjule at truslene har gått sterkt inn på både henne og familien.

— Jeg føler meg ikke bra i dag. Jeg skjelver og er kvalm. sa hun.

SV-toppene i Hordaland har slått ring om den truede partikameraten. På pressekonferansen var hun omkranset av odelstingspresident Ågot Valle, stortingsrepresentant Audun Lysbakken, Bergen SVs ordførerkandidat Oddny Miljeteig og leder av fylkestingsgruppen, Bjørn Lothe.

Otterskred fortalte også at hun de siste nettene har hatt vanskelig for å sove. De siste ukene har hun også tatt av flere kilo.

Motpol til Frp

Som kommunestyrerepresentant for SV har Otterskred frontet partiets flyktning- og innvandringspolitikk i Os. Blant annet gikk hun i spissen for å organisere en solidaritetsdemonstrasjon etter drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo. Hun var også partiets fremste talerør da Os SV la frem sitt alternative flyktningregnskap denne valgperioden.

— I kommunestyret har jeg gått inn for at Os skal ta imot 34 flyktninger. Det er samme antall som UDI ønsker utplassert i bygden. Men flertallet fra Høyre og Frp har aldri villet ta imot mer enn ti.

Otterskred sier selv at hun ikke har anelse om hvem som står bak truslene.

— Hadde jeg visst det, skulle politiet for lengst ha fått navn og adresse.

Hun er blitt oppringt både av menn og kvinner. Stemmene har vært ulike fra gang til gang. De har alle vært ukjente for Otterskred.

— Politiet har tilbydd meg beskyttelse. Men jeg vil drive valgkamp som før og stoler på at den beste beskyttelsen er å ha venner og kjente rundt meg.

TRUET PÅ LIVET: Torill Otterskred.
FOTO: GIDSKE STARK