I tillegg til at automatene bare aksepterer 50-, 100— og gamle 200-lapper, tar det ofte lang tid før automater i ustand blir reparert. Flere oppgitte reisende har kontaktet Bergens Tidende og uttrykt frustrasjon over parkeringsautomatene på Flesland.

Flaut

Osvald Eikanes er en av dem.

— Det er nærmest flaut for hele regionen at vi ikke kan få noe så enkelt til å fungere, mener han.

Eikanes reiser en del, og kommer ofte hjem med fly på kveldstid.

— Da er det ikke så lett å finne noe sted å veksle. Folk løper rundt på parkeringsplassen og vet ikke hvor de kan få betalt. Sist gikk jeg i minibanken og var så heldig å få ut en 100-lapp og en gammel 200-lapp, sier han.

Andre velger å gå i banken for å veksle.

— Automatene har aldri tatt 500- og 1000-lapper, men etter at den nye 200-lappen kom har det vært spesielt mange som er kommet hit for å veksle, sier kundebehandler Merete Sandtorv hos Handelsbanken Flesland. Hun oppfordrer folk til å veksle i parkeringsselskapets bod.

— Hvis alle hadde vekslet der, hadde de kanskje sett problemet og gjort noe med det. Det kan hende at vi slutter å veksle her. Ellers kan dette bli et problem i sommer, sier hun.

- Betal med kort

— Når sedlene blir endret må vi bestille ny programvare til automatene. Leverandøren vår i Østerrike skal slippe denne programvaren i juli. Men utstyret på Flesland er av en gammel type og dekker ikke denne oppgraderingen, forklarer Torbjørn Sørlie, Key Account manager i Nordisk Parkering.

Inntil videre oppfordrer parkeringsselskapet folk til å betale med kredittkort. Torbjørn Sørlie forteller at automatene skal akseptere Visa, Diners, American Express og Eurocard, samt bensinkortene til Shell, Statoil og Esso.

Han legger til at folk kan bruke alle typer sedler i den døgnbemannede boden ved utkjøringen. Alle automater har også callingknapper som kan brukes for å tilkalle folk.

GAMMELDAGS: P-automatene på Flesland godtar ikke de nye 200-lappene.
Foto: Marita Aarekol