• Hvis Terje Søviknes kommer tilbake som ordfører i denne perioden, vurderer jeg å trekke meg fra kommunestyret, sier Tor Inge Døsen i Os.

MARIANNE RØISELANDMarianne.roiseland@bt.no

Sjansene for at Terje Søvik får komme tilbake i ordførerstolen med det første synes ørsmå. I opposisjonen er stemningen mildt sagt laber, og langt inne i Høyres gruppe skal det tvilen være sterk.

Spørsmål om anstendighet — For øyeblikket vil jeg ikke gi noen kommentarer til dette, Jeg forholder meg til at Terje Søviknes har permisjon, sier fungerende ordfører Lisbeth Axelsen. I både KrF, Tverrpolitisk liste (Tvpl) og Ap har skepsisen økt i styrke den siste uken.

— Juridisk er det sikkert ingenting i veien for at han kan komme tilbake, men dette koker ned til et anstendighetsspørsmål. Han har gjort en utillatelig handling, spørsmålet er om den er tilgivelig, sier Tor Inge Døsen, Tvpl.Han mener en ordfører skal være et forbilde døgnet rundt.

— Hvis vi skal ha ham tilbake som frontfigur, får jeg problemer med å drive politikk med engasjement, sier Døsen.

Han er ikke imponert over måten Terje Søviknes har taklet skandalen.

Menig medlem - Han løy for hele det norske folk og sa at han ikke hadde et fnugg av dårlig samvittighet, sier Døsen.

Kåre Lutro i KrF er også blant dem som mener Søviknes må finne sin plass som menig representant i kommunestyret hvis han skal drive med politikk i Os.

— Jeg mener det vil være klokt av ham å være permittert som ordfører ut perioden, sier Lutro.

— Uansett utfallet av etterforskningen?

— Ja, og det har med måten han har taklet denne saken som politiker. Han er blitt drevet fra skanse til skanse, sier Lutro. Han mener Søviknes har begått et veldig tillitsbrudd.

— Han må bruke tiden frem til neste periode på å opparbeide tillit på nytt, mener Lutro.

Trolig deler et flertall av kommunestyret hans syn, selv om representantene i Søviknes sitt eget parti fremdeles håper å få ham tilbake som ordfører.