Ved midnatt gikk fristen ut for å komme til enighet om ny bussbransjeavtale, og partene mekler nå på overtid. Dersom de ikke blir enige, blir Tide buss sine sjåfører i Hordaland og Rogaland tatt ut i streik.

— Vanlig praksis

På nettsidene sine skriver Skyss at de vil legge ut en liste fra Tide Buss over hvilke avganger som vil bli kjørt, så snart det er klart om det blir en eventuell streik.

Tide Buss henviser til Skyss, når det gjelder hvilke avganger det er snakk om.

— Vi kommer ikke til å offentliggjøre listen, før det eventuelt er en streik. Det er en avgjørelse ledelsen har tatt for å være nøye med å ikke si noe før vi skal. Dette er vanlig praksis, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Kleppestø i Skyss.

- Må være nøytrale

Hun sier at Skyss ikke er part i forhandlingene.

— Derfor er det viktig for oss å forholde oss nøytrale. Vi vet ikke noe om utfallet vi heller, men så snart vi vet noe mer går vi ut med all informasjon. Vi har alt klart, sier Kleppestø.

Skyss skriver på sine nettsider at streik er regnet som en hendelse utenfor Skyss sin kontroll. Reisegarantien gjelder derfor ikke, og Skyss gir heller ikke refusjon av periodebillettar eller andre ubrukte billetter.