BT presenterte i går byrådets tanke om å finne et alternativt sted for byens rusmisbrukere fra Nygårdsparken til området nedenfor Florida ved Store Lungegårdsvann.

– Jeg synes det er frekt. Vi er ikke en gruppe som bare kan flyttes og behandles som en vare, sier Siren når vi møter henne i Nygårdsparken.

— Kommer til å være her uansett

Der treffer vi også Rune Gjuvsland og Ingelin Oksnes.

– Hva mener dere om forslaget?

– Jeg tror Nygårdsparken alltid vil være Nygårdsparken. Narkomane vil fortsette å trekke opp her uansett, sier Ingelin Oksnes.

Heller ikke Rune Gjuvsland tror en flytting til Florida er løsningen.

– Der er det mindre plass for oss å gå i skjul for politiet, og misbruket vil bli enda mer åpenlyst for folk som bruker det som turområde, sier han.

Sprer seg til Møhlenpris

BT har vært i kontakt med beboere på Møhlenpris som forteller om en negativ utvikling i området.

Mens de narkomane tidligere stort sett holdt seg i Nygårdsparken, har rusmisbruket nå åpenlyst spredt seg til Møhlenpris.

Gjuvsland forstår at Møhlenpris-beboere reagerer.

– Det er et problem at folk sprer seg, og jeg tror en løsning med gjerder hvor folk ikke kunne passere ville fungert. Folk kaster fra seg sprøyter, og det er kjedelig å sette seg på en nål. Vi ville vært tjent med å ta bedre vare på parken, sier Gjuvsland.

- Skjønner at folk reagerer

Øverst i Nygårdsparken flyter det med søppel på bakken.

– De narkomane burde selv ta ansvar og rydde opp etter seg, sier Siren som selv er narkoman.

Vi blir fortalt at det aldri har vært så mye heroin til salgs i Bergen som nå. En mann ligger utslått på bakken i Nygårdsparken, samtidig som en barnehagegruppe passerer.

– Jeg skjønner godt at folk reagerer, det bor jo mye småbarnsfamilier her, sier Siren.

Hva mener du bør gjøres med narkotikamiljøet i Bergen? Delta i diskusjonen.