Høyres forslag om å gjenåpne Festplassen og kollektivfeltet i Lars Hilles gate for trafikk, støttes kun av listetoppene til Frp og Pensjonistpartiet.

Høyres forslag provoserer Venstres listetopp Hans-Carl Tveit.

— Når Høyre og Monica Mæland nå går inn for å åpne kollektivfeltet i Lars Hilles gate og Christies gate for ordinær trafikk, ser de ut til å ha glemt at de i 2000 stemte for å opprette kollektivfeltet. Dette viser bare at Høyre ikke har troverdighet i kollektivtrafikkspørsmålet, mener Tveit.

- Tull å stenge Festplassen

Fremskrittspartiets listetopp, Liv Røssland, støtter Høyre, og mener man burde ventet til Klostergarasjen står ferdig med å stenge Festplassen og opprette kollektivfelt.

— Dette er som en spiker i kisten for næringslivet i sentrum, mener hun.

— Men hva med trafikken over Bryggen som UNESCO krever fjernet?

— Dette har ingenting med UNESCO og Bryggen å gjøre. Med Skansetunnelen på plass vil Bryggen skånes, mener Røssland.

Pensjonistpartiets Frank W. Hansen er enig med Røssland og Frp.

— Festplassen skulle ikke stenges før Klostergarasjen var ferdig. Det ble vedtatt i bystyret. Når man ser hva kollektivfeltet har skapt for kaos i ferien, kan man bare tenke seg hvordan det blir når ferien er slutt, sier Hansen.

Motstanden virker overveldende mot å åpne Festplassen. Da er det mer vilje til å gjøre tiltak når det gjelder kollektivfeltet. RVs Torstein Dahle er litt på glid.

— Det er jo lite i bruk som kollektivfelt. Det er mulig vi vil være med på å åpne kollektivfeltet i en situasjon der det er kaotisk i sentrum, sier RVs toppkandidat.

- Valgkamputspill

Sps Kjersti Toppe har sans for byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsens (Ap) forslag om å tillate nærings- og nyttetrafikk i kollektivfeltet.

— Kjøremønsteret trenger en viss tid på å endres. Jeg ser ingen grunn til å vente med innføringen av kollektivfelt, det haster med å verne Bryggen. Men vi kan vurdere å la næringslivet få kjøre i det, sier Sps førstekandidat Toppe.

KrFs listetopp, ordfører Kristian Helland, sier partiet har samme syn som byrådet i denne saken.

— Vi må gjøre kollektivtrafikken bedre. Høyres utspill minner om at det snart er valgkamp, sier Helland.