Se BTV-innslag

Til bt.no sier senterlederen ved Bergen Storsenter at hun verdsetter fritiden sin for høyt til å engasjere seg politisk på slikt nivå.

– Etter å ha tenkt meg nøye om kom jeg til at jeg har det utrolig godt her jeg er. To perioder med alvorlig sykdom har dessuten lært meg hvor viktig det er med venner. Som ordfører eller heltidspolitiker er jeg redd det ville blitt for lite tid til å pleie venner, sier Hansen til bt.no.

Hansen ble enstemmig og overraskende hentet frem til andreplass på listen av nominasjonskomiteen.

– Jeg fikk forespørselen da jeg var på ferie i utlandet, og fikk derfor bare noen få virkedager på å ta en så omfattende og stor avgjørelse, skriver senterlederen i en pressemelding.

Hansen takket først ja til å stille som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

– Fristende å si ja

– Det var en spennende og utfordrende henvendelse å få, derfor var det fristende å si ja. Og derfor sa jeg ja. I ettertid har jeg fått anledning til å tenke enda bedre igjennom hvilke konsekvenser avgjørelsen ville få for meg, dersom jeg skulle bli nominert og være Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved valget neste høst. Etter at avgjørelsen har sunket inn og jeg har tenkt gjennom dette ennå en gang, har jeg kommet til at jeg ikke ønsker en slik posisjon, sier hun.

Hansen understreker at hun bare har fått positive tilbakemeldinger, etter at det ble kjent at hun stilte seg til disposisjon for partiet, og at grunnen til at hun nå trekker seg absolutt ikke har med negative reaksjoner verken fra partiet eller andre steder fra.

– Fremdeles til disposisjon

– Jeg fikk utrolig mange hyggelige henvendelser etter dette ble kjent. Og fremdeles stiller jeg meg gjerne til disposisjon for partiet, men ikke i en slik fremskutt posisjon. Jeg skal mer enn gjerne jobbe både for lokallaget i Åsane og være på bystyrelisten, hvis partiet ønsker det. Men det må være litt lengre ned på listen. Avgjørelsen er heller ikke tatt på bakgrunn av politisk uenighet eller andre forhold i partiet, understreker hun.

Hansen mener det fremdeles er mye ugjort i Bergen Storsenter, og hun har kommet til at hun heller vil videreføre arbeidet i Storsenteret, enn å gi seg i kast med en så stor og omfattende jobb som en mulig ordførerposisjon ville by på, hvis hun skulle komme i en slik posisjon.

Se BTV-innslag

Ingunn B. Hansen har ombestemt seg, og vil likevel ikke stille som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.
Trond Sørås