EIRIK DAMSGAARDSIGBJØRN LINGAeirik.damsgaard@bt.no

Politiet avgjør lørdag om det settes sluttstrek, eller om det også blir et mindre søk mandag.

— Vi har undersøkt om det er mulig å få tilskudd til videre søk, men det viste seg å være vanskelig. Vi har ikke råd til å betale for leiefartøyer, sier daglig leder i rederieieren C Dale Shipbro-kers AS, Christen Fredrik Dale.

- Blir bare gjetting Drøye to måneder etter at M/S «Steinfalk» gikk ned vest for Øygarden, har omfattende søk ennå ikke ført til at fraktebåten og mannskapet på tre er funnet.

Rederieieren peker også på at videre leting ville bli ren gjetting.

— Det har vært søkt i et stort område. Skal det letes videre, kan man bare gjette hvor. Inntil videre må vi trolig bare vente på et tilfeldig funn som gir en pekepinn på hvor det bør letes, sier Dale, som er oppgitt over den resultatløse letingen.

— Vi føler oss maktesløse, sier Dale.

Prislappen 7-800.000 kroner

Politioverbetjent Olav Tombre ved Hordaland politidistrikt fortalte Bergens Tidende sent fredag kveld at det trolig skal letes utover lørdagen.

— Letefartøyet skal gjøre seg ferdig med et søkeområde som er delvis nytt og delvis tidligere gjennomsøkt. Deretter er den maritime delen av søket over, sier Tombre.

Leteaksjonen etter de tre savnede og båten har hittil kostet 7-800.000 kroner. Summen er betalt av staten.

— Vi leter så lenge det er hensiktsmessig. Men hadde det vært færre savnede personer, hadde vi nok avsluttet tidligere, sier Tombre.

Ligger i bergsprekk? Totalt er 250 kvadratkilometer gjennomsøkt, et areal mer enn dobbelt så stort som Askøy. Forsvinningen til den 45 meter lange fraktebåten fremstår som et mysterium.

— Vi kan ikke se bort fra at den ligger i søkeområdet, men skjult i en bergsprekk eller under en berghammer, sier Tombre.

— I tilfelle er våre instrumenter og metoder ikke gode nok.

Om noen uker skal det gjennomføres én dags leting med fly. Flyet skal benytte magnetiske søkeinstrumenter.

«Steinfalk» var på vei fra Arna til Kollsnes med grus da den forliste natt til 14. desember i fjor.