Selv om flere av de siktede etter razziaen vil hjem til Norge, vil ikke norsk politi løfte en finger for å oppfylle disse ønskene.

— Politiet i Brasil har bygd opp sin sak på selvstendig grunnlag. Så de som eventuelt har gjort noe kriminelt der, må svare for sine forhold der nede, sier politiinspektør Iver Stensrud i Oslo politidistrikt til Kanal 24.

Til sammen 29 personer er siktet for hvitvasking og heleri i de to samkjørte politiaksjonene i Oslo og Brasil onsdag. I Norge tok politiet hånd om biler, penger og andre store verdier i millionklassen. I Brasil beslagla politiet verdier for 50 millioner dollar, eller rundt 300 millioner norske kroner.

Stensrud sier at politiet er i nærheten av det antall pågripelser man så for seg på forhånd, men legger til at flere personer kan havne i politiets søkelys.

En av de siktede har vært etterlyst etter Aker Brygge-skytingen i fjor sommer. 24-åringen omtales som en lederskikkelse i B-gjengen. Han satt allerede i fengsel i Brasil under aksjonen, siktet for å ha brukt et falskt pass.

— Han frykter at han blir stilt for retten her i Brasil, og det er han engstelig for. Han har sittet i varetekt her i to måneder, men ennå ikke blitt framstilt for en dommer her i Brasil, sier forsvarer Marius Dietrichson til Kanal 24.