Voss var suveren i sin avdeling i 2.-divisjon i fjor, og sikret opprykk til damenes 1. divisjon gjennom kvalifiseringskamper. Og mens Sandviken har planer om å forlate 1.-divisjon fortest mulig, håper Voss-trener Trond Storheim på mange år blant de nest beste.

— Målet vårt er å etablere oss i 1. divisjon. Det vil si å unngå de to siste plassene i år, sier trener Trond Storheim.

Han har trent damelaget de seks siste årene.

I løpet av denne tiden har Storheim klart å beholde kjernen i spillergruppen, og har tatt steget fra nedrykkskamp i 2. divisjon til landets nest øverste divisjon. Før denne sesongen er det bare én spiller som har gitt seg, samtidig som laget er blitt forsterket med to nye spillere, og to spillere tilbake fra langtidsskader.

— Vi har en solid stall som jeg er veldig fornøyd med, sier treneren. I fjor utmerket Voss seg som et veltrent lag. Dermed frykter ikke treneren at det fysiske nivået i 1. divisjon blir for tøft for spillerne.

— Vi trente som et 1. divisjonslag i fjor, og har trent veldig godt i mange år nå. At vi holder mål fysisk sett er det eneste jeg føler meg trygg på akkurat nå, sier Storheim som vet han får det vanskelig mot Sandviken hjemme i dag.

— Vi har spilt mange treningskamper i vinter, og Sandviken er det eneste laget som var klart bedre enn oss. De er en soleklar favoritt i avdelingen, så man kan trygt si at vi blir kastet til ulvene, sier Storheim.