Mellom 25-30 rumenere skal ha løpt fra boligen på Paradis da politiet kom på besøk tirsdag ettermiddag. En utenlandsk statsborger på 60 år er siktet for menneskehandel og skal avhøres av politiet onsdag.

— Vi er helt i startfasen av etterforskningen og skal finne ut hva dette dreier seg om. En mann er siktet for menneskehandel. Så får etterforskningen vise om det er grunnlag for å opprettholde siktelsen, sier Jørn Solsvik, leder ved Org.krim i Hordaland politidistrikt til BT.

- Mildt sagt alvorlig

Jørn Egil Andreassen er økonomidirektør i Reitan Eiendom og er kjent med at politiet aksjon. Reitan Eiendom eier 46 prosent av Rema Eiendom Vest i Bergen. Dette underselskapet av Reitan-gruppen eier igjen 50 prosent av boligen sammen med Nymo & Sundal Eiendom AS.

— Vi har planer om å utvikle boligen og leide ut i påvente av videre utvikling. Dessverre konstaterer vi at noen har tatt seg til rette og brutt leiekontrakten ved å leie ut til flere, sier han.

- Er dette en alvorlig sak for dere?

— Det er mildt sagt en alvorlig sak. Den er svært alvorlig, svarer Andreassen.

Vil hjelpe

- Hva gjør dere nå?

— Vi må få avslutte leieforholdet og få folk ut av boligen. Dessuten må vi prøve å hjelpe dem som bor der med å skaffe seg nytt tak over hodet, selv om det ikke er enkelt, svarer Andreassen.

- Har kontrollrutinene deres vært gode nok i denne saken?

— Det skal ikke jeg uttale meg om, men vi er en stor eiendomsaktør og har meg bekjent aldri opplevd dette tidligere.

Vil bygge nytt

Han forteller at Rema Eiendom Vest eier flere boliger i Paradis-området. Det er ikke uvanlig at selskapet leier ut eiendommer midlertidig.

— Vi har hatt eiendom stående tomt i perioder. Erfaringen viser at det ofte fører til at uvedkommende tar seg inn i boliger og bedriver hærverk. Derfor har vi sett at det er en fordel å ha folk boende i husene i påvente av videre utvikling, forteller Andreassen.

Han opplyser at eiendommen ble kjøpt for flere år siden. Planen er å reise et nytt bygg, som består av boliger og butikk eller næringseiendom.