— Vi skal fylle hele salen med folk som vil bli friske av kreft og alle andre sykdommer. Dette er ekte vare, ikke film, sier Pedersen.

Han sier han har fått tilbud av de nye eierne om å leie faste lokaler i den gamle kinobygningen.

— Og det tilbudet sa jeg naturligvis ja til med det samme, for jeg vet at det er stort behov og stor interesse i bergensområdet for det jeg driver med, sier Pedersen.

- Mange ble helbredet

Tidligere i vår har han hatt flere store helbredelsesmøter og vekkelsesmøter, blant annet i Knarvik i Lindås.

— Tilstrømningen var enorm. Vi hadde minst 600 besøkende og holdt på i ti tolv timer hver dag i to dager. 70 ble frelst og mange ble helbredet, sier Pedersen.

Pedersen er leder for stiftelsen «Misjonen Jesus Leger», som har hovedbase i Vennesla.

Han har flere ganger vært i Bergen og nærmeste omegn med store arrangementer. Førstkommende søndag har han tillyst et stort helbredelsesmøte på Bildøy Bibelskole på Sotra i forbindelse med Norge IDAGs sommerstevne «Veien til seier».

TV-pastoren Jan Hanvold som leder det kristne selskapet Visjon Norge, og som blir hovedeier i det nye medie- og kultursenteret i Forum kino skal også delta på sommerstevnet.

Kontroversiell

Svein-Magne Pedersen er en kontroversiell predikant. Da han var i Bergen i 2005 og holdt møte i Loddefjord kirke fikk han mye omtale, ikke bare fordi det var første gang helbredelsespredikanten ble invitert inn i statskirkevarmen, men også fordi han kom med provoserende uttalelser om at han hadde prøvd å vekke opp igjen døde.

Den gangen sa Pedersen til BT at han hadde helbredet mellom 40 000 og 50 000 mennesker, like mange ikke-kristne som kristne.

Stormøter i kinosalen

Pedersen sier at han fortsatt vil ha sitt hovedkontor i Vennesla, men at han tar sikte på å være ofte i Bergen. Den gamle kinosalen har han tenkt å bruke til stormøter, men han vil også få innredet egne lokaler der han skal ta imot syke til forbønn.

— Planleggingen er i startfasen. Det er mange detaljer som skal ordnes, men jeg håper å komme i gang så raskt som overhodet mulig, for jeg vet at behovet er stort. Det er mange som gjerne vil bli friske, og jeg vet jo at Jesus kan helbrede, sier Pedersen.

VILLE VEKKE DØDE: Svein-Magne Pedersen fikk mye medieomtale da han holdt helbredelsesmøter i Loddefjord kirke for et par år siden og hevdet at han hadde forsøkt å vekke døde. ARKIVFOTO: TOR HØVIK
Bergens Tidende