— En av kjerneverdiene i Redningsselskapet er ydmykhet, og det er vel alt annet enn det som er kommet fram i det siste, sier Larsen til NTB.

Selv er han beredt til å sette sin egen stilling til disposisjon, men han mener at også resten av styret og toppledelsen bør trekke seg og la nye koster gjøre reint etter alt som er sagt og gjort de siste månedene.

— Du får ikke ro om Hermod Larsen trer tilbake, hvis de andre blir sittende. Nå må vi ta det fulle ansvaret. Så får vi i ro og mak på en ordentlig måte fokusere på Redningsselskapet og dets beste, uten å skjelle hverandre ut, sier Larsen.

Han ber alle involverte glemme sin egen person og tenke på hva som er best for Redningsselskapet. Det inkluderer å se framover, framfor å begrave seg i feilene som er gjort.

— Det meste som kunne gå galt har gått galt, og sett i ettertid er det mange ting vi kunne gjort annerledes. Men nå må vi ikke fordype oss i det som er skjedd. Jeg velger å se fremover for å gjenopprette tilliten, slik at Redningsselskapet får ro, sier Larsen.