— Det er vi som kjører helgebråket inn til byen. Bussene er rene festlokalet i helgene. Det er en uholdbar situasjon både for våre passasjerer og sjåfører, sier hovedtillitsvalgt i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), Svein Haga.

Natt til søndag klatret en beruset 19-åring opp på taket av en Gaia-buss.

Slagsmål og overfall

— Vi som tillitsvalgte har bedt om at Gaia Buss leier inn et vaktselskap hvis ikke situasjonen bedrer seg, sier Haga.

Ifølge bussjåføren er bråk på bussene i områdene rundt sentrum et stort problem. Haga har selv opplevd slagsmål, og forteller at flere sjåfører er blitt overfalt på helgerutene.

-Ro og orden på bussen er politiets ansvar Politiet har lovet å være med på bussene nattetid, men til nå har de bare vært med en gang så langt vi er kjent med, sier han.

Vurderer vaktselskap

Administrerende direktør i Gaia Buss AS, Idar Sylta, opplyser at selskapet tidligere har benyttet seg av privat innleid vaktselskap. Spørsmålet er oppe til vurdering i ledelsen.

— Ingen beslutning er tatt. På vårt initiativ har det vært politifolk til stede på enkelte avganger. Vi kan ikke ha ville tilstander på bussene våre, og må foreta det som er nødvendig for å sikre trygge forhold, sier Sylta.

Agnar Berland, seksjonsleder i patruljeseksjonen ved Hordaland politidistrikt, sier at politistasjonene i bydelene er oppmerksomme på bussbråket, men at det ikke foreligger konkrete planer om fast politieskorte.

— Politiet vil assistere dersom det rapporteres om bråk, og kan plutselig dukke opp på bussene, sier Berland.