Hun kjøpte leiligheten i Ludeboden i 2008.

— Det er en flott leilighet, med fin utsikt, sier Hellerslien.

Problemet er «Miljødronningen», båten til Norges Miljøvernforbund, som tar store deler av utsikten. Før det bodde Ane Wilhelmsen der, også hun klaget på utsikten.

Hørte om båten

Forrige uke stadfestet Fylkesmannen vedtaket om å fjerne flytebryggen ved Ludeboden. Vedtaket er endelig, men leder for Miljøvernforbundet, Kurt Oddekalv, har ikke tenkt å gi seg med det. I forrige uke sa han til bt.no at han vil saksøke kommunen.

— For oss inneholder den saken så mye feilaktig jus at det ikke går an. En nabo klaget etter at vi hadde fått tillatelse, og så ble det en politisk sak av det, sa han.

Hellerslien håper å få utsikten tilbake.

— Båten var ikke der på første visning. Jeg fikk høre at «Miljødronningen» ville være der, men ikke i så stor grad. Jeg fikk også vite at det var en prosess fra kommunen sin side, og at det var en omdiskutert situasjon, sier Hellerslien.

- Ufattelig lang tid

Hun har ikke noe imot selve flytebryggen, men synes det er sjenerende å ha båten der.

— Da jeg bodde der, bråkte båten i tide og utide. Den var sjenerende i den grad at du har den rett inn i stuen, og det er folk om bord konstant, sier Hellerslien, som nå leier ut leiligheten.

Naboene klaget på flytebryggen med en gang den kom på plass i 2007. Året etter ble den vedtatt fjernet. Hellerslien hadde aldri trodd det skulle gå så lang tid.

— Det har gått ufattelig lang tid. Jeg vet ikke om jeg hadde kjøpt leiligheten om jeg hadde visst det, sier hun.

Regner med den blir fjernet

Advokat Eivind Pundsnes har representert beboerne i Skuten sameie, som har kjempet for å få flytebryggen bort. Han sier flytebryggen har medført betydelige ulemper for beboerne, både i form av støy, hindring av utsikt og forringelse av uteområdet.

— Jeg konstaterer at det har vært en veldig lang prosess vedrørende flytebryggen. Kommunen har gitt beboerne i Skuten medhold i at den skal fjernet, og det er stadfestet av Fylkesmannen. Jeg legger til grunn at Miljøvernforbundet vil forholde seg til lovlig fattede vedtak, sier han.

- Tror du bryggen blir fjernet nå?

— Vi legger til grunn at kommunen vil følge dette opp med nødvendige pålegg, slik at den ulovlige tilstanden opphører.