I midten av desember sendte politiet sin innstilling og endelige siktelse i drapssaken til statsadvokaten.

— Siktelsen er ikke offentlig. Vi går ikke i detaljer om innholdet i den, sier politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

Tilfeldig offer

BT kjenner til at siktelsen fra politiet - og altså det politiet mener det skal tas ut tiltale for - gjelder forsettlig drap. Det er i tråd med det som har vært arbeidssiktelsen i saken.

Politiet har hele tiden sagt at de mener Weløy Aarseth ble et tilfeldig offer. Men det i seg selv har ikke utelukket muligheten for et overlagt drap.

— Det er rett et overlagt drap kun forutsetter en plan som retter seg mot «noen». Det trenger ikke være et spesifikt utpekt offer. Men hvilke vurderinger vi har gjort før vi ga vår innstilling til statsadvokaten, vil jeg ikke gå inn på, sier Skovly.

Forsvarer: Venter på tiltalen

I slutten av november bekreftet politiadvokaten at den draps- og overgrepssiktede 23-åringen er funnet tilregnelig av psykiatere.

Like før jul, da 23-åringen ble refengslet, kom det også frem at han har skiftet navn.

23-åringens forsvarer, advokat Per Hermann Thori-Aamot, sier han ikke ønsker å gi kommentarer før det foreligger en tiltale.

— Jeg har ikke sett den endelige siktelsen fra politiet. Jeg vet heller ikke om saken er gått videre til Riksadvokaten, som avgjør tiltalespørsmålet. Derfor ønsker jeg foreløpig ikke å kommentere noe rundt dette, sier Thori-Aamot.

Rettssaken etter drapet skal etter planen starte i Sunnmøre tingrett den 11. februar i år.

ÅSTEDET: Mange markerte sin sorg og sitt sinne ved stedet der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble brutalt drept i slutten av august i fjor. Bildet er tatt tidlig i september. ARKIVFOTO: ANDRÉ PEDERSEN