Nå vil politiet tiltale 20-åringene som slo. Natt til søndag 25. oktober i fjor var Ole Martin Kristensen (27), som bodde i Bergen, på Tordenskjold Pub i Stavern. Sammen med kjæresten unnet han seg en hotellhelg i helgepausen midt i et toukers kurs i regi av Redningsselskapet, som han jobbet for.

Kjæresten var gått tilbake til hotellet noen meter unna puben, mens Kristensen ble sittende og snakke med en gruppe mennesker ved et bord.

Fanget opp på video

Overvåkingsvideoen fra puben viser at 20-åringen og Kristensen bøyer seg over bordet og snakker sammen, at 20-åringen gestikulerer med armene og at de to peker mot hverandre. Så faller slagene.

Nå har politiet sendt sin innstilling om tiltale til statsadvokatene i Vestfold og Telemark.

Politiet mener at 20-åringen må tiltales for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Tilsto

Den unge mannen fra Vestfold bekreftet i sitt første avhør med politiet at han sto bak volden mot Kristensen, og han erkjenner straffskyld etter siktelsen.

– Min klient ser veldig frem til å komme i retten og få denne saken pådømt. Vi håper at statsadvokaten prioriterer å behandle saken raskt, og at tingretten får berammet den i løpet av kort tid, sier 20-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba.

20-åringen ble varetektsfengslet få dager etter voldsepisoden, men ble løslatt etter fire uker i varetekt.

– For min klient var det selvfølgelig på ett vis en lettelse å bli løslatt. Samtidig kunne han nok ha tenkt seg å bli sittende i varetekt, i stedet for å få et avbrudd der han må gå og vente på å komme inn og sone videre, sier Skobba.

— Provoserende kommentar

20-åringen har i avhør forklart at Kristensen skal ha kommet med en nedsettende kommentar, og at han følte seg provosert da han gikk til angrep.

Trolig vil den eventuelle foranledningen til volden bli et sentralt tema under rettssaken mot mannen.

– Det var en foranledning som jeg mener må virke i formildende retning på straffutmålingen. Men det endrer selvfølgelig ikke det faktum at min klient erkjenner straffskyld for det han har gjort, sier Skobba.

Han har tidligere understreket at 20-åringen er svært lei seg for det som hendte.

Han var sammen med sin klient i arresten da 20-åringen kveld fikk beskjed om at legene ikke hadde klart å redde Kristensen.

– Da gikk han helt i kjelleren. Han gråt og var ute av seg, sa Skobba dagen etter at Kristensen døde.