Eiendomsinvestor Tom Rune Pedersen mangler ikke ideer for hvordan taket på Posthuset kan utnyttes når det igjen blir vinter og takrestauranten Xhibition rigger seg til med vinteraktiviteter.

Det har lenge vært kjent at de nye eierne vil anlegge skøytebane på Posthustaket.

Men da Pedersen tok Bergens Tidende med på takomvisning i tropeheten i går ettermiddag, røpet han at restauranten ikke bare skal bli et tilholdssted for skøyteinteresserte. Skiløperne skal også få sitt tilbud på Posttaket. — Får vi bare en snøkanon til å lage snø, kan de minste få en skiløype her, sier Pedersen og peker entusiastisk utover taket som i så fall må bli en av verdens minste skiarenaer.

Åpner i juni

I takgulvet er det allerede montert frysekabler slik at taket kan islegges. En del av arealet vil bli avsatt til en egen ishockeybane for barn. Resten av banen vil egne seg best kunstløpsskøyter.

I går var det hektisk byggeaktivitet i det fremtidige handlesenteret. For utenforstående kan det være vanskelig å tenke seg at om en måneds tid skal bygget fremstå som treffsted for moderne livsnytere som det heter i eierselskapets egenreklame.

Men Pedersen forsikrer at innen slutten av juni skal malere, snekkere og elektrikere være ute og alle forretninger åpnet.

— Mye vil fremstå som nytt. Men vi regner med å beholde noe av atmosfære i det gamle Posthuset.

Takrestauranten, som til sammen kan gi plass til nesten 1000 gjester, skal tilby et såkalt multimatkonsept.

— Restauranten vill bli delt i ulike seksjoner med mat fra ulike land. Det vil blant bli en amerikansk, en tapasseksjon og en fransk seksjon, sier Pedersen.

Se maten lages

Fem kokker får ansvaret for maten. Kjøkkenet skal være åpent og midt i restauranten slik at gjestene kan sitte å se hvordan maten tilberedes, forteller han. Kokkeleringen skal også kunne ses på storskjermer rundt i restauranten.

Fremdeles vil ikke eieren røpe hvilke forretninger som kommer i senteret.

— Men dette senteret skal skille seg ut fra naboene og konkurrentene ved at også menn skal like å gå her. Det blir definitivt ikke bare parfymerier og dameklærforretninger. Blant annet vil det komme en stor jernvareforretning, bank og byens største postbutikk, sier han.

ØL, SKØYTER, SKI: En takrestaurant kan benyttes til så mangt. Når det blir for kaldt i været til å ta en øl på taket, islegges taket til skøytebane. Og blir det plass, skal barna få egen skiløype. <br/>Foto: HELGE SKODVIN