— Dette er noe vi har drømt om lenge, sier Ole Eirik Lerøy, konsernsjef i Lerøy Seafood Group. Plasseringen er tenkt til Nye Sandviksboder, tyve etasjer tett ved sjøkanten.

Dei to tvilling-høyblokkene vil bli Bergens høyeste med sine 60 meter.

Venter reaksjoner

— Det ville vært veldig rart om de ikke kommer mange reaksjoner på et banebrytende prosjekt som dette, sier Ole Eirik Lerøy, konsernsjef i Lerøy Seafood Group.

Bygget er planlagt å være 20. etasjer høyt, og skal romme en ekspanderende virksomhet for produksjon, salg og distribusjon av sjømat.

I dag starter samtalene med Bergen kommune om å få bygge et «signalbygg» som skal romme store deler av Lerøy Seafood Group sin virksomhet. 600 arbeidsplasser er tiltenkt de to skypskraperne i Sandviken.

- Signalbygg for Bergen

Plasseringen er tenkt til Nye Sandviksboder, tett ved sjøkanten.

— Vi mener bygget vil være en videreutvikling av Bergen som hovedsted for fiskeri og marinvirksomhet i verden, sier Lerøy. Han påpeker at Ola og Kari bergenser også vil kunne tjene på byggingen.

— Vi vil tilrettelegge for utsikt og tilgang til sjøen for folk flest, sier han.

Ikke høyhus-godkjent

Men Bergens høyeste bygg lar seg ikke bygge helt uten begrensninger.

I Kommunedelplanen for det aktuelle området står det at bebyggelsen nedenfor de gamle bolighusene ikke skal bygges bygninger over fire etasjer (§ 5, punkt 8).

Planene strider også mot bystyres høyhus-vedtak fra 2006.

— Området i Nye Sandviksboder er ikke blant områdene som byrådet åpnet for bygging av høyhus, sier Stein Hustveit, i seksjon for private planer i Bergen kommune.

Aventer anbefaling

Han skal møte initativtakerne til møte i dag, men vil ikke si om han vil anbefale oppstart av planarbeid.

— Vi har for lite materiale per i dag til å si hva vi vil anbefale, sier han.

Hva synest du om planene? Si din mening her!