I forbindelse med utvidelsen av Zachariasbryggen, har Ricks Gruppen foreslått å bygge en promenade mellom Zachariasbryggen og Shetlands-Larsens brygge.

Dette kan gjøres ved å bygge en offentlig passasje over den såkalte Hopen.

— Hele poenget her er å få etablert en skikkelig promenade som henger sammen med den kommende reketrappen. Dette mener vi er en naturlig utvikling, og positivt både for turister og byens befolkning, selv om vi må avstå noe areal, sier Ricks-sjef Tom Greni.

Men byrådet har sagt nei til forslaget.

— Jeg lurer på om byrådet vet hva de sier nei til. Vi er villige til å gi vekk en del av uteservingen langs fronten for å øke passasjen til tre meters bredde, sier Greni.

Frårader utbygging i sjø

I avslaget begrunnes det blant annet med at det i reguleringsplanen heter at «overbygning og gjenfylling av hoper er ikke tillatt». Både Byantikvaren og fagetaten frårader utbygging i sjø.

Planen var at nye Zachen skulle åpne til 17. mai, men det skjer ikke.

— Ting tar tid, og vi har brukt mer tid på byggingen enn vi trodde. Fiskerestauranten og en ny iskrembutikk vil åpne 17. mai, mens de andre vil åpne etter hvert utover juni, sier Greni.

Når Zachariasbryggen er ferdig ombygget, vil den få tolv restauranter med plass til 3000 gjester. På taket kommer uterestaurant.

Sara Henriksen (Foto:Venstre)

— Ja takk begge deler

Sara Henriksen (V) i komité for miljø og byutvikling mener byrådet kunne vist mer fleksibilitet i saken.

— Hopen er en viktig historisk fortellende element i Vågen som vi må ta vare på. I denne saken synes jeg byrådet burde vært mer frempå. Heller enn å bare si nei, burde de ønske forslaget velkommen og ta initiativ til å finne ut hvordan vi kan bygge promenade uten å skade kulturarven vår,sier hun til bt.no.

Henriksen mener det bør være mulig å få til både en promenade - og samtidig ivareta reguleringsplanen.

— Jeg er overbevist om at det går an å gjøre begge deler. Alle tiltak som forbedrer tilgjengeligheten rundt Vågener bra.

Hva synes du om planene? Bruk kommentarfeltet.

SLIK ER DET: I dag er passasjen smal, både langs utseservingen og den såkalte Hopen (nærmest).
RICKS GRUPPEN