Hvor vokste du opp? — Nygårdsvik på Laksevåg. Det var helt glimrende. Koselig, trygt miljø. Passelig langt fra byen, likevel litt på landet.

Hvor ville du helst bodd? - Jeg liker meg der jeg bor nå. I Sandviken. Midt i den bergenske bebyggelsen. Også vil jeg alltid være glad i Laksevåg.

Hvor går søndagsturen? - Stort sett i en leiebil fra et sted og hjem til Bergen. Hvis jeg ikke gjør det er Fløyen blant favorittene.

Favorittutested? - Logen bar. Der er det kjempefine søndagskonserter, hyggelig betjening og jeg treffer kjente.

Hvor handler du klær? - En del på Hennes & Mauritz, Scenario har mye fint. Det blir en del elendig shopping på dårlige shoppingsentre i Norges land. Jeg liker Noa Noa, Twisted og Pepper.

De beste skillingsbollene? - Jeg har ingen favorittboller. Men jeg holder en knapp på hjemmebakte. Også mine egne. Jeg er ikke så verst til å bake boller.

Ditt beste skoleminne? - Jeg gikk på Holen skole sammen med Jannicke i Ephemera. Vi satte opp et skuespill etter en stil jeg hadde skrevet om Lars blyant og Irene linjal. Vi fant svære pappesker som vi brukte som kostymer. Det ble vist frem for foreldrene på avslutning. Det husker jeg utrolig godt.

Din bergenske favorittrett? - Fiskekaker er jeg glad i. Helst i hånden. Og pinnekjøtt er en stor favoritt.

Hvor er du medlem? - I masse musikkting; Tono, Gramo, Fono, Gramart. Og Ephemera er jeg faktisk med i.

Hva samler du på? - Jeg er ingen samler, men har etter hvert en del gitarer. Det er vanskelig å plukke ut en favoritt. Det blir urettferdig.

Ditt bergenske favoritt-uttrykk? - Det er mest et gamlisuttrykk, men vi pleier å si «skal vi tenke på refrenget?». Det betyr at vi skal gå. Også liker jeg «E det muli', Magny?».

Hva er du mest stolt over? - Jeg må være litt typisk og si det bergenske musikkmiljøet. Det virker som at det er ganske unikt. Og jeg tror ikke det blir knekt av at Spirit (magasin, red.anm.) skriver at bergensbølgen er død. Alle bare ler av det.

Hva ville du vist en turist? - Alle bergenske smitt og smau. Da må det bli en tur på Nordnes og Klosteret, eller oppover mot Fløyen og Sandviken.

Hva er du minst stolt over? - Navnet på det nye kjøpesenteret i byen. Noe mer 80-talls navn og logo skal du lete lenge etter. Utrolig tåpelig at de ikke bare kalte det Posten, eller noe sånt. Bystasjonen er heller ikke veldig fin.

Hva mangler i Bergen? - En paraplyordning. Masse stativer rundt om kring, sånn at når det plutselig begynner å regne, grabber du bare en paraply, og setter den fra deg et annet sted. Hvis man bare hadde nok paraplyer ville det funket.

Hva savner du når du er på reise? - Hele Bergen by. Både folk og det å dingle over Torgallmenningen og treffe kjente.

Det mest romantiske stedet? - Jeg synes det er ganske romantisk i Fjellveien. Og på Altona bar.

Ditt første kyss? - Jeg kan ikke huske det selv, men jeg er blitt fortalt at det var da jeg var tre år og satt på første benk i Nygård kirke under prekenen. Presten hadde en sønn som var litt eldre enn meg. Han kysset meg, til stor underholdning for mange.

Favoritt-bergenser? - Tarjei Strøm. Han må ha en ekstra energiknapp som ingen andre har.

Har du gått i buekorps? - Nei. Kanskje jeg kan begynne nå?

Når var du på Stadion sist? - Det må ha vært da Ephemera spiste playback i pausen midt på banen. Dagen etter hadde vi konsert, og en mann kom bort og sa at det hadde vært litt surt på Stadion...

Det flotteste byfjellet? - Det blir som med gitarene; vanskelig å plukke ett fjell. Jeg synes hele gjengen er bra, jeg.

En god dag i Bergen? - Frokost på Godt Brød, dingle litt rundt i butikker midt i byen. En konsert på kvelden. Jeg sier ikke nei takk til en sushimiddag på Nama. Også er det helt greit om det ikke regner. Ikke altfor sent hjem, fyre opp i peisen og drikke rødvin.

Ordfører for en dag? - Jeg ville ordnet alle bagateller, som lyspærer og steder de ikke strør. Kanskje bygget en fin utescene. Også hadde jeg gjort noe med disse duene! Beklager! Kanskje gitt dem til en annen by. Blitt kvitt 90 prosent av dem. Jeg ville vært litt snill med de som ikke har det så bra. Og spandert solariumskort på alle på de gråeste dagene. Det er vel på tide med nye statuer? På tide at Jan Eggum får en. Og Sondre Lerche. På den kunne det vært en knapp som man trykket på, så beveget den seg i sånne Lerche-moves. Hihi.

Bergen om 50 år? - Enda litt finere og pyntet. Paraplyordningen er velkjent. Det er en ny og fin utescene og artige statuer her. Vi har kvittet oss med bygarasjen og det grusomme kjøpesenter-navnet. Også er det kommet nye, bra bergenske musikanter.

FOTO: TOR HØVIK