Hvor vokste du opp? — Jeg bodde i Breiviken i Ytre Sandviken til jeg var åtte, så flyttet vi til Eidsvågneset. Områdene i Nyhavn og ved Hæggernes Valsemølle var min første verden. I fjellet opp mot Munkebotn spelte vi cowboy og indianere når vi hadde vært i Eldorado. I Tømmervågen svømte vi ut til skipsreder Wallems eiendom og lurte oss til å bade i bassenget til vaktmesteren kom og jaget oss.

Hvor ville du helst bodd? - Skulle jeg bytte måtte det være i retning Sandviken igjen, kanskje en leilighet på Jæger Brygge, der bossprammene gikk ut fra i gamle dager.

Hvor går søndagsturen? - Selvfølgelig på Sandviksfjellet, opp mot Rundemanen og Blåmanen. En tur med gode muligheter for å treffe kjente. I senere år har jeg fått sans for Løvstakken, tar innimellom turen fra Bønes til masten og ned til Puddefjorden.

Beste utested? - Holberg var stamstedet før i tiden, og oppe «på teppet» på Grand. Der foregikk de store taktiske fotballdiskusjonene mellom patrioter fra Varegg, Nordnes og Sandviken. Nå for tiden tar jeg en tur opp i Logen bar.

De beste butikkene? - Hans H og Monsieur Scabal er mine steder. Klassisk hos Hans H, litt dristigere hos Scabal.

Når handlet du på Torget sist? - Det er vanvittig lenge siden. Både lukten, kvaliteten, prisene og de kaotiske tilstandene holder meg på avstand.

Din bergenske livrett? - Fersk torsk på helt tradisjonelt vis. Det kan jeg spise «nerfor» av.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Kjusa deg» er veldig bra.

Flottest i byen? - Bryggen en solskinnsdag er veldig flott. Helst en tidlig morgen, og helst utenfor turistsesongen

Styggest i byen? - Synet av Blåkors-bygget i Sandviken er vel det mest grusomme, og aller verst i kontrast til småhusbebyggelsen.

Det mest romantiske stedet? - Kyrkjetangen er flott, med roen og utsikten. Jeg går der med hun jeg er begeistret for.

Viktigste bergenser? - Som idrettsleder er det naturlig for meg å velge Trond Mohn. Han har trådd til der Bergen kommune har sovet i timen. Det gode miljøet rundt den nye banen på Bønes er et godt eksempel på hva hans raushet har å bety for ungdommen.

Har du gått i buekorps? - Nei, det ble ikke tid, jeg valgte å spille fotball i stedet. Men jeg har stor respekt for bevegelsen. Og som vårtegn er de uslåelig.

Hvis du var Monsamjelden? - Da ville jeg invitert gode venner til en fest på Osterøy, under den forutsetning at ingen fikk røpe noe til media om festen. Deretter ville jeg satt meg ned med hele ledelsen i Brann, for å stake ut kursen ut i Europa.

Hva gjør du når det ikke regner? - Da drar vi gjerne til hytten på Haugastøl og tar en tur til Hallingskarvet. Det er en vitamininnsprøyting.

Monica Mæland for en dag? - Da ville jeg brukt tid og krefter på større åpenhet i byråkratiet. Fjerne kontorbarrikader for å få en mer åpen dialog med publikum. Invitere til åpenhet.

Bergen om 50 år? - Da håper jeg at utviklingen mot et levende sentrum uforstyrret av biler har fått fortsette. Og at Bergen er blitt en mer appetittlig by enn det vi kan oppleve i dag.

TRULS SYNNESTVEDT