Etter å ha vært borte i to seriekamper på grunn av sykdom i familien var Løv-Ham-trener Amundsen i går tilbake på benken.

– Jeg kom en time før kampstart og hadde håpet på en litt kjekkere retur, sier Amundsen, som nå er tilbake for fullt som Løv-Ham trener.

Etter at assistent Tom Mangersnes hadde ledet laget til to strake seirer, og 6-2 i målforskjell, hadde så smått enkelte i Bergen begynt å snakke om muligheten for opprykk. Dømt ut fra det som ble vist på Sarpsborg stadion kan de like gått glemme det med en gang.

– Vi og omgivelsene må ha litt realisme rundt det vi driver med. Klarer vi en 9-10 plass skal vi glede oss veldig over det, sier Amundsen.

Etter gårsdagens tap falt laget ned på åttendeplass, men med et hav ned til ned til de to nedrykksplassene. For første gang siden Løv-Ham rykket opp går de en høst i møte der de ikke er med i nedrykksstriden.

– Det viser at vi har tatt et kraftig steg. Nå må vi stabilisere oss før vi kan ha ambisjoner å komme oss enda mer oppover, sier Amundsen.

Om det er han selv som tar fatt på den oppgaven etter sesongen er helt i det uvisse ettersom kontrakten hans bare går ut 2008. Løv-Ham vil mer enn gjerne ha Amundsen med videre, mens han selv først vil høre hva både Løv-Ham og andre klubber har å si.

Interesse fra andre klubber

– Jeg har konkret interesse fra andre, sier Amundsen.

Egentlig skulle han diskutert fremtiden med klubben å månedsskiftet juli/august, men på grunn av avbrekket til Amundsen ble det utsatt. Nå er han derimot mer en klar til å komme i gang.

– Jeg ønsker meg et kontraktsforslag fra klubben så vi kan sette oss ned å snakke rundt det. Etterpå får jeg sortere ut og ta en avgjørelse på hva jeg ønsker, sier han

– Vi er veldig glade for at Trond ønsker et tilbud fra oss og er klar til å komme med det ganske så kjapt, sier daglig leder i Løv-Ham, Kjetil Sørensen.

Etter jobben i Løv-Ham har Amundsen økt sin markedsverdi. Løv-Ham er fremdeles en småklubb i 1. divisjon med slunken lommebok.

– Vi må nok legge mer i kassen om vi skal få beholde Trond, men håpet er at vi kan få til en avtale som både han og klubben kan leve godt med, sier Sørensen.

I går hadde ikke Løvene så mye å glede seg over. Drøyt to minutter var det hele en hadde grunn til å smile. Det var tiden mellom Erlend Storesund sitt ledermål og hjemmelagets utlikning.

– Vi var altfor upresise, noe som førte til at de fikk kjøre en rekke kontringer på oss, sier Amundsen.

I første omgang hadde Sarpsborg Sparta en rekke sjanser til å ta ledelsen., men dårlige avslutninger og en god Kim Dei-noff hindret scoring.

Ny scoring fra Storesund

– Deinoff er den eneste jeg ønsker å fremheve etter denne kampen, sier Amundsen.

Kun et snaut minutt etter hvilen skapte Stephen Ademolo litt glede. Den raske spissen dro seg fint forbi to forsvarere før han serverte på sølvfat til Storesund, som hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Derfra og ut var det bare sorgen.

Først fikk Martin Wiig skli inn ballen på bakerste stolpe etter at den hadde gått gjennom hele Løv-Ham-forsvaret. Og etter 66 minutter åpnet hele Løv-Ham-forsvaret seg. Wiig fikk stå helt alene på ti meter og hadde all verdens med tid til å kontrollert sette ballen i mål helt nede ved stolpen.

– Vi må lære oss å føre kamper. Det har vi ikke gjort så ofte de siste årene, sier Amundsen.

USIKKER FREMTID: Trond Amundsens (til venstre) kontrakt går ut etter sesongen. Han er kanskje ikke Løv-Ham-trener neste sesong.
Thomas Andersen , Digitalsport