• Når Håkon Opdal får ny jobb utenom fotballen, så skal jeg ta jobben hans! gliser Erik Ottzen Eikeland (8).

Målvakten fra Arna-Bjørnar Rød storspilte da laget hans debuterte i Voss Cup. Det ga full klaff. Guttene fra Arna vant 4-3 og tok sin aller første seier utendørs noensinne.

— Det kan ikke bli bedre enn dette! jubler Erik.

Holdt hodet kaldt

Helt siden han var seks år gammel har Erik øvd seg på å stå i mål.

— Jeg har gått på fotballbanen med pappa og stått i mål, forteller åtteåringen.

Det kunne man se godt i Voss Cup. Erik var en bestemt og sikker sisteskanse. Han pekte, ga beskjeder og satte i gang spillet bakfra, og i tillegg vartet han opp med både flotte utrusninger og et par feberredninger.

Selv om han fikk mye å gjøre i kampen, syntes Erik det var gøy å spille. Ikke minst holdt han hodet kaldt da motstanderne presset på som verst.

— Alle sammen sto foran målet og skulle skyte på meg, og jeg tenkte bare «fy søren, nå scorer de». Da var det gøy å være den som reddet, smiler han.

Fantastisk med gress

Både treneren og ikke minst kompisen Stian Bjånes var imponert etter Eriks storspill.

— Jeg har aldri sett Erik så bra før, skryter Stian (8).

Selv scoret Stian et mål og var sterkt delaktig i at Arna-Bjørnar Røds seier.

Tidligere har ikke mange nok fra laget kunnet være med på Voss Cup, så årets turnering var den aller første for guttene. Spesielt Erik stortrivdes på det grønne vossagresset.

— Ekte gress er helt fantastisk. Det var gøy å slenge seg. Vanligvis spiller vi på kunstgress. Det er litt hardere, men det er bedre enn grus, som vi hadde før, konstaterer han, og gleder seg til neste kamp.

Martin Eilertsen
Martin Eilertsen