— Det står snart i syv steiner, sier Høyres ordførerkandidat Lars Lie når han skal beskrive trafikkforholdene for pendlere over Sotrabrua.

25.000 biler i døgnet, nesten 10.000 flere enn sambandet har kapasitet til.

Positiv

Nå vil Lie ta initiativ til en hurtigbåtforbindelse til Bergen sentrum, melder Kystradioen. Også SVs ordførerkandidat, Anne Mette Lie, ivrer for hurtigbåtløsning.

— Det gjelder å hindre at trafikken stanser helt opp. Tidligst om ti år kan en ny fastlandsforbindelse være klar, sier Lars Lie til Bergens Tidende.

BNR-direktør Trygve Tønnessen er positiv. Forrige uke søkte BNR konsesjon for en pendlerrute fra Knarvik, men Tønnessen har flere båter i bakhånd.

— Vi har ledig materiell fra 1. september. M/S «Kyst Express» kan settes inn i rute fra Sotra til Nøstet, hvis det tilrettelegges for det, sier Tønnessen.

Fra Knarrevik vil en hurtigbåt bruke 15-20 minutter til Bergen. Fra Bratholmen fem minutter til.

Søre Straume?

Lie mener at en nybygget privat kai på Søre Straume er best egnet. - Her er det plass til parkering og her bør vi kunne få en egnet veiløsning, sier han.

SVs Lie mener Sotra har mange kaier som kan være aktuelle for en hurtigbåt.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg sier at en søknad om konsesjon for ny Sotra-båt tidligst kan behandles politisk i oktober.

Lars Lie mener Fjell kommune bør kunne subsidiere kollektivtrafikken inntil det nye fastlandssambandet er klart. Fylket har ikke kollektivsubsidier å avse til båten.

— Fjell må gjøre noe lignende det Bergen har gjort og sørge for at alle kan reise billig med buss eller båt, sier han.

Synes du dette er en god ide? Si din mening i kommentarfeltet under!

EIRIK BREKKE