– La alle som skal på Brann sine hjemmekamper i Bergen bruke inngangsbilletten som tur/retur billett på bussen hjemmefra og til stadion. Parkeringsforholdene ved stadion er mildest talt kaotiske. Samtidig vet vi at all bilkjøringen medfører store utslipp av klimagasser, og fører til lokal luftforurensing, sier Brann-fan og fagmedarbeider i Naturvernforbundet Hordaland, Ingar Flatlandsmo.

Forslaget er sendt videre til Gaia og Brann. Naturvernforbundet vil gjerne ha et møte for å diskutere muligheten.

– Dersom inngangsbilletten på Stadion kunne brukes som tur/returbillett innenfor Gaia-området tror jeg at flere ville velge kollektivt, til beste for miljøet, sier Flatlandsmo.

Ideen har Flatlandsmo hentet fra den tyske byen Freiburg. Her har den tidligere bundesligaklubbens supportere i årevis kunne glede seg over gratis buss til stadion. Prosjektet har vært en stor suksess, ifølge Naturvernforbundet.

Gaia er slett ikke avvisende til forslaget.

– Vi er klar over at det er parkeringsproblemer i området rundt Brann Stadion, og ser på dette som et konstruktivt forslag. Vi vil sette oss ned og studere det og drøfte det med Brann, så får vi se hva som kommer ut av det. Vi har i alle fall en positiv holdning til forslaget, sier informasjonsleder Kåre Enæs i Gaia til bt.no.