— Behovet for folk her er utømmelig. Nå henvender vi oss til seniorer som har lyst og tid til å jobbe med barn her i Bergen. Mange av dem kan utrolig mye på mange områder etter et langt arbeidsliv, sier regiondirektør Hilde Lekven i Adecco Norge AS.

Torsdag inviterer bemanningsbyrået til møte på et hotell i byen.

«Senior – og trives med barn? Har du lyst til å dele din livserfaring med småfolk?» lyder det i annonsen.

Stor respons

Allerede har 30 personer meldt seg på til seansen, der de også vil gå gjennom et kort intervju og få informasjon av NAV Arbeidslivssenter om hvor mye de kan jobbe når de mottar pensjon.

— Responsen har vært stor allerede, sier Lekven.

Bemanningsbyrået søker både etter førskolelærere og ufaglærte til skole, SFO og barnehager.

— Men denne annonsen henvender seg i første rekke til de ufaglærte som har jobbet med andre ting tidligere, sier Lekven.

En av grunnene til at de trommer sammen til informasjonsmøtet er at de har en avtale om å levere pedagogisk personale til Bergen kommune. I tillegg har de fast avtale med en annen privat barnehagekjede og blir brukt av flere andre barnehager.

Ingen aldersgrense

— Hver dag har vi 10-20 oppdrag fra barnehager som trenger personale av ulike grunner. I dag har vi mange studenter som jobber for oss, men det er ikke alltid de kan stille. Her håper vi å rekruttere en gruppe som har tid, lyst og kan jobbe med barn. I tillegg kan de bestemme selv hvor mye de vil jobbe, sier Lekven.

— Er det noen nedre eller øvre aldersgrense?

— Nei, det har vi ikke satt. Så lenge de er motiverte og er i stand til jobben, er det åpent for alle, sier Lekven.

I mai holdt Adecco i Oslo et lignende rekrutteringsmøte. Det var en stor suksess. Allerede uken etter var den første senioren ute i jobb i en barnehage.

- Viktig ressurs

— Eldre arbeidstakere er en viktig ressurs som vi vil gjøre noen grep innenfor, sier informasjonssjef Anne Lene Johnsen i Adecco.

Hun sier at de henvender seg til folk som synes at de ikke er ferdige med arbeidslivet

— Noen er pensjonerte eller har sluttet i jobb av andre grunnen. Vi opplever at gruppen seniorer har stor arbeidsvilje, ekstra tid og mye energi, sier Johnsen.

— Det er et positivt tiltak at denne gruppen kommer inn i skole og barnehage i Bergen kommune. Hvis vi nå kan få flere hender inn med de svært viktige seniorene, så er det veldig positivt, sier Christine B. Meyer, byråd for finans, konkurranse og omstilling.

Hva synes du om å få pensjonister og godt voksne tilbake i jobb og inn i barnehager og skoler? Kommentér her!

Bergens Tidende