Alida Ottemo Eeg og Andreas Risnæs syntes statsministeren var en riktig hyggelig kar.

– Vet dere hvorfor han er her?

– Han skulle klippe en snor, svarte Andreas helt korrekt.

– Han jobber med å lage regler, tilføyde Alida, som viste statsministeren sin løse tann.

Se video av Jens Stoltenberg og Alida her.

— Fantastisk

Stoltenberg syntes det var fantastisk å åpne Åstvedt barnehage i Blådalen.

– Denne barnehagen er det ypperste vi har, fordi det er mange på attføring som jobber der. Denne regjeringen er opptatt av å få folk i jobb, og å sikre full barnehagedekning. Her får vi dobbelt opp, sa Stoltenberg til bt.no.

Av 51 medarbeidere i Åstvedt barnehage, er det per i dag 20 på attføring.

– Å lykkes i Bergen med full barnehagedekning er helt avgjørende. Bergen er etter Oslo den byen som har flest barn i kø. Vi vil gjerne samarbeide med Bergen kommune og få til en nasjonal dugnad, og det skal ikke stå på penger.

Stoltenberg besøkte attføringsbedriften Åstvedt AS, som barnehagen er en del av. Åstvedt er Norges tredje største attføringsbedrift med vel 650 personer tilknyttet.

- Broer til arbeidslivet

– Attføringsbedrifter er utrolig viktige, fordi de er broer tilbake til arbeidslivet, sa han.

Statsministeren tok seg god tid under besøket, spøkte og stilte villig opp på MMS-bilder sammen med ansatte. Han stilte også mange spørsmål om driften og historien til bedriften.

— Slikt som dette snakker Bjarne Håkon Hanssen om hver dag. Jeg gleder meg til å fortelle regjeringen at jeg har vært her, sa Stoltenberg.

Heidi Torkildson Ryste (MMS)
FORTALTE OM KARIUS OG BAKTUS: - Hei, jeg heter Jens. Vet dere hvem Jens er, han som har Karius og Baktus i tennene, spøkte Jens Stoltenberg. Andreas Risnæs var skeptisk, men hadde sett Karius og Baktus på video.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
FIKK OMVISNING: Alida Ottemo Eeg (5) og Andreas Risnæs (5) viste gjerne frem barnehagen sin.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
HILSTE PÅ: Ola Johan Loftaas fortalte statsministeren hva han driver med. Han har jobbet på Åstvedt AS i 21 år etter en trafikkulykke i 1978 hvor han blant annet fikk ødelagt armen. I bakgrunnen tillitsvalgt Jon Valestrand.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
INTERESSERT: Statsministeren tok seg god tid til å hilse på arbeiderne på Åstvedt AS. Wenche Hofland syntes besøket var trivelig. - Det gikk bra, han er jo ikke mer enn et menneske han heller, sa Hofland.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
EN AV DE FØRSTE: Administrerende direktør Sigurd Gjertsen fortalte om bedriften som ble opprettet i 1966, som en av Norges første bedrifter for yrkeshemmede.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)
GA TOMT: Rasmus Meyer representerte Rasmus Meyers legater som i sin tid ga tomt til Åstvedt AS.
Heidi Torkildson Ryste (MMS)