RANDI KVINGE

Jorun Roaldseth er i gang med en ny utstilling, og nå holder hun på å samle brudebilder i alle varianter. For å klare å fylle et helt rom med drømmende og håpefulle kvinner, håper hun bruder i Bergen stiller velvillig opp med et bilde.

— Målet er å fylle et helt rom med bilder, og det er svært interessant å se hva kvinnene har på seg på denne ene dagen når de trer inn i ekteskapet. Dette er en helt spesiell dag, og kvinnene har på seg plagg som de ellers ikke ville gått med, sier hun.

De som ønsker å bidra til utstillingen kan kontakte Jorun i atelieret hennes i C. Sundtsgate.

Til ettertanke

Kunstneren tror at «bruderommet» kommer til å være til ettertanke for publikum.

— Når en ser alle bildene, vil nok tanker om hva som er skjedd med alle disse brudene dukke opp. I utstillingen ønsker jeg å bruke fornavnene på kvinnene. De skal ikke identifiseres med fullt navn, men likevel ha personlighet, sier hun.

Foreløpig har hun samlet inn 150 bilder.

— Jeg kan tenke meg mange hundre bilder, og størrelsen på utstillingen avhenger av hvor mange bilder jeg får inn, og hvilke lokaler jeg får tak i, sier hun.

Ønsker gamle bilder

Jorun er særlig på jakt etter bruder i helfigur, helst uten at brudgommen er med på bildet.

— Siden det er vanskeligst å få tak i gamle bilder, er disse høyest på ønskelisten. Dessuten er 50-tallet spesielt interessant, for da valgte mange utradisjonelle kjoler, sier hun.

Selv har Jorun sagt ja til en mann to ganger, og understreker at dette er en dag der alle forventninger er til stede.

— Bryllupsdagen er akkurat som i eventyrene, sier hun.