Aktor Steinar Andersen holdt sin avslutningsprosedyre i Bergen tingrett i går.

Den lengste straffen krevde han for den 39 år gamle bordellsjefen fra Oslo. Hun er tiltalt for to tilfeller av menneskehandel og for omfattende hallikvirksomhet.

1,2 millioner på ti måneder

I et regnestykke Andersen presenterte, mener han at bordellsjefen har hatt en omsetning på 1,2 millioner kroner på ti måneder.

— Dette er forsiktige tall. Trolig er omsetningen nærmere tre millioner, sa han.

Andersen mener en passende straff for 39-åringen er to år og ti måneder.

— Hun har drevet en virksomhet med et profesjonelt preg. Hun burde forstått at 41-åringen var i en sårbar situasjon og at hun var i et avhengighetsforhold til en som bestemte over henne, sa Steinar Andersen.

Han pekte videre på at 41-åringen var den eneste på bordellet i Thorvald Meyers gate som ikke ville la seg fotografere naken til annonsene.

Andersen mener det bare finnes en grunn å forstå denne motviljen på, nemlig at 41-åringen egentlig ikke ville prostituere seg.

Dyttet inn døren

54-åringen som er tiltalt for å ha lurt og lokket politiets hovedoffer fra Thailand til Skandinavia, fikk en påstand mot seg på ett år og åtte måneder.

— Hun fikk offeret til å selge alt hun eide og å ta opp lån for å komme seg til Skandinavia for å selge massasje. Da hun kom hit, ble hun regelrett dyttet inn døren på bordellet i Oslo for å selge seksuelle tjenester, sa Andersen.

Han fremstilte 54-åringen som en person som hadde fremstått som en venninne av offeret i Thailand, men som totalt skiftet karakter da 41-åringen kom til Norge.

Forsvarene holder sin avslutningsprosedyre i dag.

— Jeg kommer blant annet til å ta tak i opplysningene som kom frem i BT i går om at det er lite trolig at en 41 år gammel kvinne fra Bangkok ikke var klar over hva turen til Norge egentlig innebar. Jeg mener hun har liten troverdighet, sier bordellsjefens forsvarer Tom Barth Hofstad.