Onsdag er det Halloween, eller Allehelgensaften — dagen for skrekk og gru, knask eller knep.

Og selv om det skumleste de fleste opplever gjerne er noen unger med en plastmaske utenfor døren, kan man bokstavelig talt bli blek og blodfattig. Dersom man er på feil sted til feil tid.

Lokker med vampyrer

Eller rett plass til rett tid, om du snur på det.

Det er nemlig Røde Kors' studentorganisasjon Students in Red Cross Youth, som ruller Blodbussen opp foran Naturhistorisk museum på onsdag.

Der vil de forsøke å hanke inn forbipasserende studenter og bergensere for å verve flere som blodgivere. Og de sparer ikke på virkemidlene.

– Vi skal gjøre litt stunt ut av det, og har blant annet noen kostymer og vampyrer på lur, sier PR-sjef i Students in Red Cross Youth i Bergen, Constanse Sandal.

Vil ha blodet ditt

Og selv om det kan høres skummelt ut, er ikke meningen å skremme folk bort, forsikrer hun. Snarere tvert imot.

– Meningen er å gi folk informasjon om det å gi blod og å verve folk som blodgivere. Vi vil ta blodprøver og det vil også bli mulighet for å gi blod her, sier hun.

Det er ikke tilfeldig at det skjer på onsdag.

– Det er for å ha en litt morsom vri på noe alvorlig, noe vi syns passet bra. Vi vil gi folk muligheten til å gi blod, og dermed bidra til å redde liv, sier Sandal.

Blodbussen vil stå på Muséplass fra klokken 10.00 til 15.00 på onsdag. Les mer om blodgivning på GiBlod.no (ekstern lenke) og mer om blodbussen i Bergen på Blodbussen.no (ekstern lenke).

VAMPYRALARM: Går du forbi Naturhistorisk Museum på onsdag, kan du risikere å gå derfra med litt mindre blod i kroppen.