— Bergensområdet trenger flere studentboliger, og Kleppestø er bare en kort reise unna Bergen sentrum, sier Daniel Gunnarsen, leder i Askøy Venstre.

I dag er det rundt 28.000 studenter i Bergen. Ifølge Norsk studentorganisasjon (NSO) sin boligundersøkelse for 2011, var det kun studentboliger til 12 prosent av studentene i byen.

Forslaget fra Venstre kom etter en idémyldring på Askøy.

— Askøy er en kommune som på tross av sin store vekst mangler litt visjoner. Dette kan være en positiv videreutvikling av kommunen, mener Gunnarsen.

Ønsker mer båttrafikk

Forslaget til Askøy Venstre inneholder også et ønske om å øke antall avganger for båten «Snarveien». På den måten håper man å slå to fluer i ett smekk: Tilby flere studentboliger og få et bedre kollektivtilbud mellom Askøy og Bergen.

- Du tror ikke Askøy er for langt unna Bergen sentrum for studentene?

— Nei, Kleppestø er bare 10 minutter unna med båt. Det er også mye vi kan tilby på Askøy, blant annet et kulturmangfold, naturlandskap, lokale restauranter og fasiliteter, sier Gunnarsen.

Forslaget blir entusiastisk mottatt av Audun Kjørstad. Han er leder for Velferdstinget til studentene i Bergen.

— Min umiddelbare reaksjon er at dette høres ut som en veldig god idé, sier Kjørstad.

Han tror ikke beliggenheten ville vært noe problem.

— Studenter er en stor og variert gruppe, med en gjennomsnittsalder på 27-28 år. Mange av disse har barn, og jeg tenker særlig at Kleppestø kunne vært et ypperlig sted å bygge familieboliger, sier Kjørstad.

Prioriterer andre prosjekter

Det er Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) som eier og driver studentboligene i Bergen. De er skeptiske til forslaget.

— Vår første tanke er at det ikke er sentralt nok. Våre brukerundersøkelser viser at studentene ønsker å bo i sentrumsområdene eller nært studiestedene, sier Marita Monsen, kommunikasjonsleder i SiB.

Hun sier samskipnaden har flere boligprosjekter på gang, blant annet på Grønneviksøren, ved NHH, og på Fantoft.

— Disse boligene vil derfor bli prioritert av oss. Studentboliger på Askøy er i første omgang ikke veldig relevant for oss, sier Monsen.

Ville du som student bodd på Askøy? Bruk kommentarfeltet!