40-åringen som tidligere markedsførte seg under navnet «Norges sterkeste mann» stiller seg uforstående til de alvorlige voldsanklagene mot ham. Han nektet straffskyld da han møtte i Bergen tingrett i går.

— Dro ned mann fra tak

Den 190 cm høye og 130 kg tunge kokken og dørvakten er tiltalt for to legemsbeskadigelser og en legemsfornærmelse. Påtalemyndigheten mener at han i august for to år siden dro ned en mann som var i ferd med å klatre opp på taket på restauranten der han jobbet, og deretter sparket den forsvarsløse mannen slik at både kinnbein og kjeve knakk. Tangstad er også tiltalt for grov vold mot sin egen svoger, og for å ha slått til en person som forsøkte å komme inn på utestedet der han jobbet.

Påstand mot påstand

Tangstad sier at han ikke engang var på jobb den lørdagsnatten han angivelig skal ha gått løs på en gjest. Han har også helt andre versjoner av hvordan seansene på restauranttaket og med svogeren forløp seg:

Etter at han flere ganger hadde bedt uvedkommende personer om å ha seg vekk fra taket, fikk han en takpanne i hodet til svar. Da dro han ned den ukjente mannen etter buksebeina. Deretter slo fornærmede hodet i brosteinen, forklarte han.

Tumultene med svogeren hang sammen med at deler av konens utenlandske familie ikke aksepterte giftemålet, forklarte han. På det som skulle være et forsoningsmøte mellom han og svogeren, hadde svogeren trukket kniv. Da hadde han lagt ham ned og gitt ham noen knyttneveslag i ansiktet, for å forsvare seg.

Påstand om fengsel

— Fra påtalemyndighetens side er det tydelig at han har lett for å miste kontrollen. Fordi han er så stor og kraftig, kan han påføre ofrene betydelig skade, sier aktor, politiadjutant Steinar Andersen. Han har lagt ned påstand om syv måneders ubetinget fengsel for «Norges sterkeste mann». Tangstads forsvarer, advokat Erik Persen, krever full frifinnelse. Dom i saken faller i dag.

RÅSTERK: "Norges sterkeste mann", Sveinung Tangstad (t.h.), har målt krefter flere ganger – som her under et vikingtreff på Torgallmenningen.
ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN